Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Αγαπημένα τραγούδια κι οι ιστορίες που κρύβουν πίσω τους: Μουσικό- αφηγηματικό ταξίδι στο Πόρτο Κάγιο

 


Αγαπημένα τραγούδια κι οι ιστορίες που κρύβουν πίσω τους

Μουσικό- αφηγηματικό ταξίδι στο Πόρτο Κάγιο

Την Τρίτη 24 Σεπτεμμβρίου, στις 9 το βράδυ σας περιμένουμε στο μεζεδοπωλείο Πόρτο Κάγιο στην Αγία Παρασκευή σε μια βραδιά γεμάτη τραγούδια και ιστορίες.

Θα ακούσουμε -ζωντανά- αγαπημένα τραγούδια και θα ανακαλύψουμε τις ιστορίες που κρύβουν πίσω τους

Ιδανικός κι ανάξιος εραστής, Της μιας δραχμής τα γιασεμιά, το γελεκάκι που φορείς, ο Ανδρέας Ζέππος,  η Βαλεντίνα, οι Εφτά νάνοι στο s/s Cyrenia, Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα, Η ανθισμένη αμυγδαλιά, Άστα τα μαλάκια σου… κι άλλα πολλά!

Με την ομάδα αφήγησης  Παραμυθανθός

Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά

Μουσική: Δημήτρης Μάλλης

Την εκδήλωση επιμελείται και παρουσιάζει ο Κώστας Στοφόρος

Πόρτο Κάγιο, Γαρυττού 112 Αγία Παρασκευή -κοντά στο Μετρό Χαλάνδρι- τηλ.  21 0600 3352 /6974586419

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος θα βρεθεί στη Λέρο για μια κατασκοπική βιβλιοπαρουσίαση γεμάτη μυστήριο και… σκάκι!


 

Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος θα βρεθεί στη Λέρο για μια κατασκοπική βιβλιοπαρουσίαση γεμάτη μυστήριο και… σκάκι!

Έλα να γίνεις κι εσύ «Κατάσκοπος της Γεωγραφίας» και να ταξιδέψεις στον κόσμο με την εφαρμογή Πορτολάνος, σε μια διαδραστική και βιωματική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο με τον συγγραφέα Κώστα Στοφόρο! Tο πέμπτο βιβλίο της αγαπημένης σειράς παιδικών βιβλίων Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στη γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα στη μικρή πόλη Λαντσιάνο, πατρίδα του σπουδαίου σκακιστή Τζούλιο Τσέζαρε Πολέριο. Σ΄ ένα γειτονικό χωριό με ένδοξο βυζαντινό παρελθόν, οι νεαροί πρωταγωνιστές του βιβλίου θα ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια εξιχνιάζοντας το μυστήριο του… Βυζαντινού Μουσείου! 

Πότε;  Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00

Πού;  Δημοτική Βιβλιοθήκη Πλατάνου 

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του θεσμού 

«Οι μορφωτικές Τετάρτες της βιβλιοθήκης».  

Την παρουσίαση του συγγραφέα θα πλαισιώσουν 

ο κ. Πέτρος Καρναχωρίτης και η κα Φανή Ιωαννίδου.   


Τις επόμενες ημέρες ο συγγραφέας θα επισκεφθεί σχολεία της Λέρου όπου θα πραγματοποιήσει διαδραστικές και βιωματικές βιβλιοπαρουσιάσεις για τους μικρούς αναγνώστες!

Η πώληση των βιβλίων την ημέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από το βιβλιοπωλείο Το Στέκι, στο οποίο θα διατίθενται και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων. 


Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τις εκδόσεις Διόπτρα, τον Ιταλοελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι της Λέρου» και τον Δήμο Λέρου.


 Το βιβλίο

 Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο

Η Κρίστα ταξιδεύει σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας, το Λαντσιάνο, μαζί με τον ανυπόφορο αδελφό της, τον Κομνηνό, αλλά και τη μητέρα της. Είναι ενθουσιασμένη, επειδή επισκέπτεται την πατρίδα του Τζούλιο Τσέζαρε Πολέριο, ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του σκακιού, του αγαπημένου της παιχνιδιού στο οποίο διαπρέπει. Ωστόσο, σε ένα γειτονικό χωριό, το Κρέκιο, στον πύργο όπου φιλοξενείται το Βυζαντινό Μουσείο της περιοχής, κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό που θα οδηγήσει την ίδια και τον Φίλιππο, τον Ιταλό φίλο της, σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Θα βρει, άραγε, τις σωστές κινήσεις για να κερδίσει την παρτίδα;

       

        Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Στοφόρος γεννήθηκε στη Ρώμη το 1960. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και τώρα συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Υλοποιεί εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενηλίκους. Έχει γράψει παραμύθια, βιβλία ενηλίκων και μια σειρά βιβλίων για γονείς. Τα τελευταία χρόνια γράφει αστυνομικές ιστορίες για παιδιά και εφήβους. Παράλληλα συμμετέχει ως σεναριο-γράφος/παρουσιαστής σε μια σειρά ντοκιμαντέρ, κυρίως για ιστορικά θέματα. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), του PEN Greece, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.).


Η σειρά 

Η πολύ επιτυχημένη σειρά των εκδόσεων Διόπτρα Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας αριθμεί πλέον 7 τίτλους που ταξιδεύουν νοερά μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στα πέρατα του κόσμου. Οι νεαροί πρωταγωνιστές των βιβλίων λατρεύουν να εξιχνιάζουν μυστήρια, εξερευνώντας παράλληλα διάφορες χώρες και γνωρίζοντας τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό τους! Η παρέα των παιδιών επικοινωνεί μέσω της εφαρμογής Πορτολάνος, η οποία τα έχει όλα: το chat Πορτο-μπλαμπλά που «παίρνει συνεχώς φωτιά» από τις ακατάπαυστες συνομιλίες των παιδιών, τον Πορτο-χάρτη, το Πορτο-κουίζ απ’ όπου μπορείς να κερδίσεις Πορτο-σβούρες για να παραγγείλεις ένα Πορτο-εξπρές, μέχρι και την Πορτο-αναζήτηση! 


O Ιταλοελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Φίλοι της Λέρου» (ΑΙΑΛ)



Ο Ιταλοελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Amici di Leros», απολιτικός και μη κερδοσκοπικός, στοχεύει στην προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο εθνών, την προώθηση του ιταλικού πολιτισμού στο νησί και την ενθάρρυνση των κατοίκων όλων των εθνικοτήτων να μάθουν για τον τοπικό πολιτισμό.

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, εγγεγραμμένος στο αρμόδιο δικαστήριο της Κω, εγγεγραμμένος στο Μητρώο της Προξενικής Πρωτοβουλίας της Πρεσβείας της Ιταλίας και στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, επιδιώκει τους καταστατικούς σκοπούς μέσω της προώθησης μιας έντονης σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ανοιχτός στη συμμετοχή όλων όσων δείχνουν ενδιαφέρον για την πολιτιστική πρόοδο του νησιού, φέρνει κοντά πολίτες της Ιταλίας, της Ελλάδας και πολλών άλλων εθνών, κατοίκους και μη, ενωμένους από την αγάπη τους για το νησί.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου εδώ


Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Τόποι Μυστηρίου από τις εκδόσεις Κύφαντα: Μια νέα σειρά ξεκινά το ταξίδι της στις 15 Σεπτεμβρίου


 Τόποι Μυστηρίου: Μια νέα σειρά μυστηρίων για παιδιά από τις εκδόσεις Κύφαντα!

Επίσημη πρώτη παρουσίαση στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως στις 6.30 μμ στη σκηνή "Δεν ξεχνώ"

Παρουσιάζεται το πρώτο βιβλίο της σειράς: Κώστας Στοφόρος, Το άγαλμα του Πραξιτέλη -Μυστήριο στα Αναφιώτικα



Θα συμμετέχουν και οι έξι συγγραφείς του πρώτου κύκλου:

Άννα Βασιλειάδη, Δημήτρης Μάλλης, Αργυρώ Μουντάκη, Εύη Πίνη, Ευδοκία Ποιμενίδου, Κώστας Στοφόρος

Η συνέχεια της σειράς:

Άννα Βασιλειάδη, Τα τρία κλειδιά και το μυστικό του Ευριπίδη -Μυστήριο στη Σαλαμίνα

Ευδοκία Ποιμενίδου, Το ρώσικο κειμήλιο και η ψεύτικη πριγκίπισσα - Μυστήριο στην Κομοτηνή

Αργυρώ Μουντάκη, Ο θησαυρός στο πιθάρι - Μυστήριο στα Χανιά

Δημήτρης Μάλλης, Αναζητώντας τη Κυρά της Φυλακωπής -Μυστήριο στη Μήλο

Εύη Πίνη, Μυστικά κρυμμένα στο μπαούλο -Μυστήριο στον Πειραιά


Τη σειρά επιμελείται ο Κώστας Στοφόρος -Το εξώφυλλο είναι της Ξένιας Τρύφων