Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Τη Τετάρτη δείτε το αριστούργημα "Ο βασιλιάς των μασκών"

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, σκύλος και παιδί

"Ο Βασιλιάς των μασκών"
Ανακοίνωση του Δημήτρη Σπύρου:

"Συμφωνίες με τους παραγωγούς, μεταφράσεις, υποτιτλισμοί, κόπια.
Την Τετάρτη 29/4 στις 11 π.μ & στις 6 μ.μ.
Στο OIFF Online Cinemawww.facebook.com/nplano/

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ, του Γου Τιαν Μινγκ, Κίνα 1996, 101 λεπτά.

Κριτική από το ΤΙΜΕ: Διαθέτει απαράμιλλες στιγμές έκπληξης και χιούμορ, θλίψης και θριάμβου οι οποίες διαδέχονται απότομα η μια την άλλη όπως οι μάσκες του Wuang. H ταινία μπορεί να σχολιάζει την κοινωνικό-πολιτική πλευρά της θέσης των νεαρών κοριτσιών στη γηραιά Κίνα, αλλά το ευρύτερο νόημα της είναι παγκόσμιο: η φτώχεια η απληστία, η δύναμη της παράδοσης ακόμα και το πεπρωμένο ωχριούν μπροστά στη δύναμη της αγάπης"


Υπόθεση: Το 1903 στην επαρχία Σετσουάν, ο Wuang ένας πλανόδιος δυστυχής καλλιτέχνης, αναζητά απεγνωσμένα έναν αρσενικό διάδοχο για να συνεχίσει την οικογενειακή τέχνη αλλαγής μασκών- ένα ελαφρό τέχνασμα του χεριού εναλλάσσει την μια μάσκα με μια άλλη.
Η παράδοση επιτάσσει, όπως εξηγεί ο ίδιος, το μυστικό της τέχνης να μεταδίδεται μόνο σε μέλος του στενού οικογενειακού κύκλου: «Δεν αφορά άτομα εκτός οικογένειας και δεν αφορά, φυσικά, κορίτσι!».
Ο Wuang όμως δεν έχει οικογένεια, αφού ο μοναχογιός του πέθανε σε ηλικία δέκα ετών. Έτσι από έναν έμπορο θα αγοράσει ένα παιδί, τον Doggie, για να ανακαλύψει όμως γρήγορα με απογοήτευση ότι ο νέος του «εγγονός» είναι στην πραγματικότητα ... ένα μικρό κοριτσάκι.
Μια συγκινητική ιστορία, πλούσια σε θέαμα, που μας εξοικειώνει με άγνωστες πτυχές της κινέζικης όπερας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου