Η πρόταση της ημέρας: Μια εξαιρετική συνταγή για παγωτό από τη Χιώτισσα Βάσω Κριτάκη
Περιλαμβάνεται μαζί με άλλες ...110 συνταγές στο βιβλίο μου 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κριτική
Παγωτό πραλίνα
Υλικά
3 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτο)
Μαστίχα (άρωμα)
1 κουταλάκι γεμάτο σκόνης κρέμα αραβοσίτου
½ ποτήρι αμύγδαλα
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το γάλα. Σε μια λεκανίτσα
χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως 15 λεπτά (όχι λιγότερο)
Όταν ζεσταθεί καλά το γάλα, ρίχνουμε σιγά- σιγά τα αυγά,
ανακατεύοντας συνεχώς. Ακόμη ρίχνουμε τη μαστίχα και τη σκόνη κρέμα. Όταν
ανακατευτούν όλα μαζί τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τη βάζουμε πάλι στη
φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δούμε ότι σιγοβράζει (δεν θα περιμένουμε
να πήξει). Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Όταν είναι κρύο το βάζουμε σε ειδικό μπολ και στην κατάψυξη.
Μετά από περίπου 1 ½ ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στην
κατάψυξη.
Την πραλίνα τη βάζουμε στο δεύτερο χτύπημα και τη φτιάχνουμε
ως εξής:
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και λίγο πριν τα κατεβάσουμε από
τη φωτιά, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Όταν λιώσει και πάρει το
χρώμα το καμένο το κατεβάζουμε και μόλις κρυώσει το κοπανίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου