Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Ο Σούπερ Μύγας και ο Καθρέφτης του Ήλιου




Σήμερα, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στη Μεταμόρφωση και μαζί με τα παιδιά του 1ου και του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού φτιάξαμε δυο νέες περιπέτειες της Έλλης.
Τις προηγούμενες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ 

1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μεταμόρφωσης

Ο Σούπερ Μύγας

Η Έλλη βρίσκεται ακόμη μια φορά παγιδευμένη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Τα μικρά ανθρωπάκια την έχουν δέσει σε μια καρέκλα και περπατάνε πάνω της ανακατεύοντας τα μαλλιά της, γαργαλώντας τη μύτη της, τραβώντας τ’ αυτιά της.
Εμφανίζονται και ο Βασιλιάς Βρωμάκης με τη Βασίλισσα Σαλμονέλα που της λένε πως ελπίζουν να μείνει για πάντα κοντά τους!
Ο Παναγιώτης είναι ένα παιδί που δεν αντέχει καθόλου τη βρωμιά και κυνηγάει τις μύγες όπου βρει. Χάρη σε έναν επιστήμονα έχει αποκτήσει τη δύναμη να βλέπει ακόμη και πίσω του και γύρω -γύρω. Όλοι τον ξέρουν πια σαν Σούπερ Μύγα.
Ο Σούπερ Μύγας έχει έναν βοηθό τον Ηρακλή που είναι πολύ δυνατός αλλά έχει και την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε ό,τι θελήσει.
Ο Σούπερ Μύγας βλέπει στον υπολογιστή του πως οι Βρωμάκηδες έχουν πιάσει ακόμη ένα παιδί, την Έλλη και αποφασίζει κι αυτή τη φορά να επέμβει.
Αυτός κι ο Ηρακλής φοράνε τα διαφανή φτερά τους και πετάνε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Καθώς όμως είναι δύσκολο να πολεμήσουν όλους τους Βρωμάκηδες, μεταμορφώνονται κι οι δυο σε σκούπες –χάρη στα μαγικά του Ηρακλή- κι αρχίζουν να καθαρίζουν όλη τη χώρα. Καθώς σκουπίζουν οι Βρωμάκηδες φεύγουν τρομαγμένοι.
Έτσι ο Σούπερ Μύγας και ο Ηρακλής ελευθερώνουν την Έλλη και της χαρίζουν ένα μαγικό Ινδιάνικο Ξύλο που θα την προστατεύει για πάντα από τους Βρωμάκηδες  αρκεί να πλένει τα χέρια της λέγοντας το τραγούδι της Καθαριότητας.

2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μεταμόρφωσης

Ο Καθρέφτης του Ήλιου

Όταν η Έλλη εξαφανίζεται, η φίλη της η Αναστασία που ήταν γειτόνισσά της και πριγκίπισσα, αρχίζει αν την ψάχνει παντού. Μαθαίνει ότι βρίσκεται αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων και αποφασίζει να την ελευθερώσει.
Πώς όμως να φτάσει στη Χώρα αυτή και πώς να πολεμήσει τους Βρωμάκηδες;
Μια κοπέλα από το παλάτι της μιλάει για τη Μάγισσα Βασιλική που ζει στο δάσος και βοηθάει πάντα τα παιδιά.
Η Αναστασία ξεκινά για το δάσος και βρίσκει τη Μάγισσα Βασιλική στο σπιτάκι της. Της λέει τι συμβαίνει κι αφού εκείνη κοιτάζει τη μαγική της σφαίρα, της δίνει χρυσόσκονη για να μπορεί να πετάξει κι ένα μπουκέτο λουλούδια που όποιος τα μυρίζει μένει ακίνητος σαν άγαλμα.
Το καλύτερο δώρο απ’ όλα είναι όμως ο Καθρέφτης του Ήλιου.
Η πριγκίπισσα Αναστασία ξεκινά για την Χώρα των Βρωμάκηδων και φτάνει πετώντας με τη χρυσόσκονη. Μόλις τη βλέπουν οι Βρωμάκηδες της επιτίθενται.
Εκείνη τότε βγάζει τον Καθρέφτη του Ήλιου και τον στρέφει πάνω τους.
Σχεδόν όλοι οι Βρωμάκηδες τυφλώνονται κι εκείνη συνεχίζει το δρόμο της.
Όμως οι Βρωμάκηδες που φορούσαν γυαλιά, άντεξαν τη λάμψη του Καθρέφτη και της ορμάνε.
Η πριγκίπισσα Αναστασία βάζει τότε μπροστά τους τα λουλούδια κι οι Βρωμάκηδες μόλις τα μυρίζουν μένουν ακίνητοι σαν αγάλματα.
Παίρνει τότε την Έλλη και γυρίζουν πίσω στα παλάτια τους να συνεχίσουν το παιχνίδι που είχαν αφήσει στη μέση. Φώναξαν και τη Μάγισσα Βασιλική που τους έμαθε το Τραγούδι της Καθαριότητας για να μη κινδυνέψουν ποτέ ξανά από τους Βρωμάκηδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου