Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Προπόνηση για τη Σαμιώτικη Βραδιά με ...ρεβιθοκεφτέδες

 


ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από τη Σάμο (από το βιβλίο μου 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ)

Η κυρία Δέσποινα Αργυροπούλου, κατάγεται από το Βαθύ της Σάμου. Εκεί φτιάχνουν με έναν διαφορετικό τρόπο τους ρεβιθοκεφτέδες. Με αυτή τη συνταγή κατάφερε αυτό το εξαιρετικό όσπριο να γίνει ένα από τα αγαπημένα φαγητά και για τις δυο κόρες της...

 

Υλικά

½ κιλό ρεβίθια

2 μέτριες τομάτες

2 μεγάλα κρεμμύδια

3/4 κούπας αλεύρι

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι δυόσμο

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

ρίγανη

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια (να μη λιώσουν). Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι, μέχρι να δέσει το μίγμα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, παίρνοντας κουταλιές από το μίγμα μας (βρέχουμε το κουτάλι για να μην κολάει το μίγμα). Στο τηγάνι καλό είναι να βάλουμε και 2 κομματάκια καρότο, ώστε οι κεφτέδες να μην "τραβήξουν" πολύ λάδι. Βγάζουμε τους κεφτέδες και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.


Σαμιώτικη Βραδιά στο Πόρτο Κάγιο

 

Τη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ σας περιμένουμε στο μεζεδοπωλείο Πόρτο Κάγιο στην Αγία Παρασκευή, όπου θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στο τραγούδι, στην ιστορία, στις γεύσεις και στις παραδόσεις με ένα αφιέρωμα στη Σάμο.

Θα ακούσουμε παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια, παραμύθια αλλά και μύθους και θα ανακαλύψουμε ποια σχέση είχε με τη Σάμο ο Αίσωπος, η Ροδώπις -η αρχαία Σταχτοπούτα, αλλά και η Άλκη Ζέη, ο Γιάννης Ρίτσος κ.α.

Θα διαβάσουμε αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο χαμένος μύθος του Αισώπου» και θα αναφερθούμε στην προσωπικότητα του Λυκούργου Λογοθέτη.

Φυσικά θα δοκιμάσουμε παραδοσιακές γεύσεις αλλά και τα περίφημα σαμιώτικα κρασιά!

Το σχετικό αφιέρωμα, επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

 

Ομάδα αφήγησης Παραμυθανθός

Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά

Μουσική: Δημήτρης Μάλλης

 

Κόστος: 12 ευρώ -στην τιμή περιλαμβάνεται κρασί και παραδοσιακοί μεζέδες από τα Επτάνησα

 

Πληροφορίες:

Πόρτο Κάγιο, Γαρυττού 112 Αγία Παρασκευή -κοντά στο Μετρό Χαλάνδρι- τηλ.  21 0600 3352 /6974586419

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου