Δίπλα σε μια ήσυχη ρεματιά, κοντά στην πόλη Lanciano στο Abruzzo βρίσκεται το αγρόκτημα Agriturismo Caniloro
Βρέθηκα εκεί πριν από λίγες μέρες στο πλαίσιο ενός προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχει το Μουσείο σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Είδα πως με απλούς τρόπους και μεράκι μπορείς αν δώσεις μια άλλη ζωή σε ένα αγρόκτημα και σκεφτόμουν το χωριό μου τα Καστέλλια και ποια μορφή θα είχε πάρει αν ακολουθούσαμε τέτοιου είδους δρόμους.
Δυστυχώς κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας ασχολούμαστε με κάθε είδους δευτερεύοντας ζητήματα ενώ το όραμα απουσιάζει.
Βρεθήκαμε εκεί και χωριστήκαμε σε τυχαίες ομάδες όπου η κάθε μία συμμετείχε σε μια διαδικασία / εργασία του αγροκτήματος.
Εγώ έφτιαξα ένα σκιάχτρο!
Ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις και παρακολουθήσαμε πως φτιάχνονται διάφορα είδη ζυμαρικών.
Οι ταλιατέλες του μυλωνά |
Ακολούθησε ένα απίστευτο γεύμα αποκλειστικά με προϊόντα του αγροκτήματος (και τα ζώα τρέφονται με τροφές που καλλιεργούνται από την οικογένεια που έχει το αγρόκτημα)
Οι φωτογραφίες με καταπληκτικά πιάτα νομίζω τα λένε όλα. Ξεχωρίσαμε τα χειροποίητα ντόπια αλλαντικά, τα μακαρόνια / ταλιατέλλες χειροποίητες και το κουνέλι στη γάστρα. Όμως όλα ήταν νόστιμα και κοντινά στην ελληνική κουζίνα.
Επιλογή από παραδοσιακά ψωμιά |
Λαχανικά, τυριά ντόπια και ποικιλία αλλαντικών του αγροκτήματος |
Κάτω δεξιά τοπικό σαλάμι από συκώτι -κορυφαία γεύση |
Pallotte cacio e ova |
Χειροποίητες ταλιατέλες με κουνέλι κοκκινιστό |
Ψητή μελιτζάνα |
Κουνέλι στη γάστρα |
Για πληροφορίες, διαμονή κλπ: https://www.caniloro.it/it/l-agriturismo.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου