Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ανοίγοντας μονοπάτια στη Λέσβο



Αντιγράφω τα σχετικά με μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τυχόν ενδιαφερόμενους: 

 "6 χρόνια έχουν περάσει από την μοναδική εμπειρία των εθελοντών του Βριλησσού στα μονοπάτια της Λέσβου αλλά και στην ανθρωπιστική δράση στο πρώτο προσφυγικό κύμα το 2015.

Φέτος οι εθελοντές μας επιστρέφουν στο αγαπημένο νησί και σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου φροντίζουν και προβάλλουν τα μονοπάτια της Λέσβου ως προορισμού ιδανικού για πεζοπορία. Διάθεση και εξοπλισμός περιπετειώδεις!

Η φροντίδα μονοπατιών περιλαμβάνει τη βελτίωση του terrain των διαδρομών, την απομάκρυνση πλευρικής βλάστησης, το μάζεμα πετρών και σκουπιδιών, την σηματοδότηση και την ψηφιακή καταγραφή των διαδρομών. Η δράση θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο δυτικής Λέσβου. Εθελοντική δράση θα πραγματοποιηθεί και σε συνεργασία με το Γεωπάρκο Λέσβου. Η διαμονή θα γίνει σε κλειστούς χώρους με κρεβάτια και δυνατότητα μπάνιου, στον ξενώνα της πρόσφατα ανακαινισμένης Μονής Λειμώνος στην Καλλονή, όπου οι εθελοντές θα διαμείνουν ανά 2 άτομα ανα χώρο. Όπως πάντα θα λειτουργήσει η συλλογική κουζίνα του Βριλησσού που θα αφορά το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα. Η προσπάθεια των εθελοντών του συλλόγου στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος , που δίνει στο νησί συγκριτικό πλεονέκτημα στον τομέα του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού. Θα χωριστούμε σε ομάδες και εξοπλισμένοι με τσάπες, τσουγκράνες ,ψαλίδες αλλά και αλυσοπρίονα και θαμνοκοπτικά εργαλεία για όσους έχουν τέτοια εμπειρία, θα δουλέψουν στα μονοπάτια της δυτικής Λέσβου.


Η εργασία θα έχει διάρκεια 8 ημερών, θα είναι 6ωρη και θα ξεκινά με το πρώτο φως της ημέρας . Και όπως πάντα τα απογεύματα και τις ελεύθερες μέρες θα γνωρίσουμε τις παραλίες, τα μυστικά του νησιού, τα μνημεία ,τις μουσικές παραδόσεις και τους πανέμορφους οικισμούς του. Θα συμμετέχουμε σε τοπικές εκδηλώσεις ,θα γνωρίσουμε πολιτιστικά δρώμενα και φυσικά θα γευτούμε την πεντανόστιμη σαρδέλα Καλλονής με συνοδεία τοπικών αποσταγμάτων. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα μέλη του συλλόγου, ενώ οι συμμετέχοντες φίλοι του συλλόγου θα καταβάλουν την ετήσια συνδρομή που ανέρχεται σε 30 Ε. Αναχώρηση από τον Πειραιά την Παρασκευή 20/8 στις 20.00, επιστροφή την Τετάρτη 1/9 στις 6.00. MINIMUM χρόνος συμμετοχής στην δράση 7 ημέρες. Όπως πάντα ο Βριλησσός επιχορηγεί την επιτόπου μετακίνηση των εθελοντών και προσπαθεί για την έκδοση ομαδικού εισιτηρίου με σημαντική έκπτωση. Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 70 Ε (κόστος εισιτηρίων) και περισσότερες πληροφορίες την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 20.30 στο σύλλογο. Πληροφορίες: Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ 6977766675"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου