Γεύσεις που θα δοκιμάσουμε στις 22 Μαρτίου στην εκδήλωση του Προοδευτικού Συλλόγου "Τα Καστέλλια"
(Αυτή και μερικές ακόμη Καστελλιώτικες συνταγές περιλαμβάνονται στο βιβλίο 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ)
Καστελλιώτικη Μακαρονόπιτα από τη κυρία Παναγιώτα Πέτρου
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο μακαρόνια (νούμερο 5 )
1 ποτήρι του νερού τριμμένη μυζήθρα
4+1 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που
αναγράφονται στο πακέτο. Κάνουμε ένα μίγμα με τα μακαρόνια και τα υπόλοιπα
υλικά (κρατάμε το γάλα, λίγο ελαιόλαδο και το ένα αυγό). Αλείφουμε το ταψί με
ελαιόλαδο και απλώνουμε δυο φύλλα. Βάζουμε από πάνω ένα μέρος της γέμισης και
συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας δυο- δυο τα φύλλα, αφήνοντας δυο
τελευταία για να καλύψουμε την πίττα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με το ένα
αυγό, λίγο νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το απλώνουμε πάνω από την πίττα.
Ψήνουμε για μια ώρα στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου