Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Το τρένο: Παρουσίαση της ανθολογίας - Συζήτηση για τον ρόλο των σιδηροδρόμων - 22 Μαρτίου

 


Το τρένο: Παρουσίαση της ανθολογίας

με τα βραβευμένα διηγήματα

Συζήτηση για τον ρόλο των σιδηροδρόμων

 

O Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» και η εφημερίδα Καστελλιώτικα Νέα, σας καλούν τη Τρίτη 22 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο μεζεδοπωλείο Πόρτο Κάγιο στην Αγία Παρασκευή για να γιορτάσουμε μαζί την έκδοση της Ανθολογίας με τα βραβευμένα διηγήματα του  ΣΤ’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας».

Ο ΣΤ Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το literature.gr και είχε ως θέμα «Το τρένο», ενώ ήδη «τρέχει» κι ο Ζ Διαγωνισμός με θέμα «Το Κάστρο».

Η ιδέα ώστε το θέμα του διαγωνισμού να είναι το τρένο συνδέεται με τη μεγάλη σημασία που έχει τόσο για τα Καστέλλια, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Ο Σταθμός του Μπράλου στενά συνυφασμένος με την ιστορία του χωριού έχει σχεδόν καταργηθεί, αφού εξυπηρετείται με ελάχιστα δρομολόγια την εβδομάδα, όπως όλο το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι. Ο ιστορικός σταθμός του Μπράλου, θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και να αναδειχθεί. Διαλέγοντας το τρένο ως θέμα του Διαγωνισμού θελήσαμε να κάνουμε γνωστό αυτό το κρίσιμο ζήτημα και να συμβάλλουμε κι εμείς στη διατήρηση της γραμμής και την αξιοποίησή της. Επιπλέον θεωρώντας το τρένο ως το μέσο μεταφοράς που είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, ελπίζοντας ότι κάποτε όλη η Ελλάδα θα δικτυωθεί και …σιδηροδρομικά.

Με αφορμή την έκδοση θα συζητήσουμε για τον ρόλο των σιδηροδρόμων στην περιοχή μας αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα και για το μέλλον του σιδηροδρομικού σταθμού Μπράλου και  της γραμμής Τιθορέα -Λιανοκλάδι σε συνεργασία με τις εκδόσεις Θίνες που έχουν εκδώσει το σημαντικό έργο του Γιώργου Λιόλιου «Σιδηρόδρομος σφυρίζων εις την πεδιάδα»

Θα μιλήσουν:

-Ζιζή Σαλίμπα -Δρ. Οικονομολόγος-ιστορικός-εκδότρια (εκδόσεις «Θίνες) για τον ρόλο των τρένων και των σιδηροδρομικών δικτύων

-Νίκος Τσίτσας- ερευνητής, συγγραφέας για τη σημασία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μπράλου

-Κώστας Στοφόρος, πρόεδρος Προοοδευτικού Συλλόγου «Τα Καστέλλια» για το τρένο και τον διαγωνισμό.

 Μετά την παρουσίαση θα έχουμε την ευκαιρία- με ειδική τιμή- να απολαύσουμε γεύσεις της Καστελλιώτικης κουζίνας αλλά και Άκρατο και Κεκραμένο Οίνο βασιζόμενο σε Αρχαιοελληνικά πρότυπα, παραγωγής του Οργανισμού Διατροφής και Περιβάλλοντος «Ηλέσιον».

Πληροφορίες:

Πόρτο Κάγιο, Γαρυττού 112 Αγία Παρασκευή -κοντά στο Μετρό Χαλάνδρι- τηλ.  21 0600 3352 /6974586419

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου