Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Φύγαμε για Φιτζιμιτζιχότζιρα

 Είπαμε. Στον πλανήτη τον δικό μας απαγορεύονται οι πόλεμοι! Αν καταφέρετε αν φτάσετε στα Φιτζιμιτζιχότζιρα, δεν υπάρχει επιστροφή:



Φιτζιμιτζιχότζιρα

από την Αμύρσα Γιαννακάκη

Τα Φιτζιμιτζιχότζιρα νησιά είναι εκπληκτικά! Μοναδικά στον κόσμο και τα διοικούν λιωμένα κεριά, τα οποία έχουν πετάξει οι άνθρωποι.  Αποτελούνται από δώδεκα νησιά τα οποία βρίσκονται ανατολικά του Νιαουνισταν και βόρεια της πασίγνωστης Τενεκεδουπολης. Είναι σχεδόν αδύνατον να πας λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά αν φτάσεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Όσο περισσότερο μείνεις εκεί, τόσο περισσότερο ξεχνάς το παρελθόν σου. Περνάς όμως υπέροχα

 

Η σημαία των νησιών

Νήσοι Φιτζιμιτζιχότζιρα και οι 4 μήνες τους:

Bella Vita

Bellaballa

Bellaciao

Bellalaika

 Ο μήνας Bella Vita είναι ο μήνας με τις περισσότερες μέρες. Οι μέρες είναι ηλιόλουστες, διαρκούν πολύ και κάθε μέρα συμβαίνει και διαφορετική γιορτή

Χαρακτηριστικά υπάρχει η γιορτή   των παραμυθιών όπου οι κάτοικοι ντύνονται ήρωες από τα αγαπημένα τους παραμύθια, ανακατεύονται και βγάζουν καινούργια παραμύθια.

Η γιορτή του ΛΑ, όπου όλοι τραγουδούν τραγούδια μόνο με τη νότα ΛΑ

Η γιορτή της τούρτας, όπου όλοι φτιάχνουν,τρώνε και πετάνε ο ένας στον άλλο τεράστιες τούρτες. Όλες οι μέρες είναι ξένοιαστες, γεμάτες τεμπελιά και γέλια.

Ακολουθεί ο μήνας Bellaballa.  Αυτός ο μήνας είναι που διοργανώνονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες. Όλοι μικροί μεγάλοι συμμετέχουν σε αυτές.  Τα αγωνίσματα είναι ατομικά και ομαδικά και σκοπός είναι να περάσουν όλοι καλά. Δεν υπάρχουν νικητες η χαμένοι.

Στον μήνα Bellaciao αρχίζει να χαλάει ο καιρος. Καλά...όχι πολύ...υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, μεγάλα διαστήματα κρύου και εναλλαγές θερμοκρασίας. Ο μήνας Bellaciao είναι μήνας αφιερωμένος στους αγώνες της ελευθερίας των προγόνων τους. Γίνονται μεγάλα αφιέρωματα ιστορίας και τα τιμώμενα πρόσωπα είναι οι ήρωες γι αυτό και για όσο διάστημα διαρκούν οι εορταστικές εκδηλώσεις οι ήρωες δεν κάνουν τίποτα και απολαμβάνουν τις τιμές και την φροντίδα των υπολοίπων.

Τέλος ο μήνας BellaLaika είναι ο πιο κρύος. Όλοι κλείνονται στα σπτια τους και ακούνε λαϊκά σε μεγάλες παρέες. Περνάνε πολύ ωραία, απολαμβάνουν ωραία φαγητά, παίρνουν πολλά κιλά που μετά τα χάνουν και κάνουν υπομονή να έρθει πάλι ο BellaVita.

Μυρωδιές και χρώματα

Η μυρωδιά των νησιών εξαρτάται από το πόσο βόρεια η νότια βρίσκεσαι κι από που φυσάει ο άνεμος. Στα βορειότερα νησιά επικρατεί μυρωδιά ζεστού, αχνιστου μελομακάρονου, ενώ στα κάτω νησιά κυριαρχη είναι αυτή του κουραμπιέ. Ποτε  ποτέ μετά τη βροχή μυρίζει και λουκουμάς.

Το χρώμα που κυριαρχεί είναι αυτό του ήλιου. Φωτεινό κίτρινο και σε μερικά μέρη πορτοκαλοκόκκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου