Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Την Κυριακή στην ΕΡΤ: Να δω της Λέρος τα βουνά!

Φωτογραφία του χρήστη Alatitisgis.

Αυτή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην ΕΡΤ1, 13:00-15:00 
"Να δω της Λέρος τα βουνά!... (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)

Στο πλαίσιο του νέου κύκλου επεισοδίων, η εκπομπή το «Αλάτι της Γης» και ο Λάμπρος Λιάβας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 13.00-15.00 μας ταξιδεύουν στα Δωδεκάνησα, στην ακριτική Λέρο.
Οικοδεσπότης μας η «Άρτεμις», το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου, που κλείνει φέτος 40 χρόνια δημιουργικής παρουσίας και γόνιμης δράσης. Το Αιγαίο που αντιστέκεται κι επιμένει σ’ ένα γοητευτικό μουσικό οδοιπορικό, με ξεναγό τον πρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Νταλλαρή.
Οι Λεριοί είναι νησιώτες ιδιαίτερα ανοιχτοί, χωρατατζήδες, καλοί γλεντιστές και επιδέξιοι χορευτές, αυτοσχεδιάζοντας ατέλειωτες μαντινάδες πάνω στους τοπικούς μερακλίδικους σκοπούς. Μαζί με αυτή τη μεγάλη μουσική και χορευτική παρέα θα μοιραστούμε το Λέρικο «Αλάτι της Γης», με παλιούς χαβάδες, λύρες, βιολιά, σαντούρια, λαγούτα, τσαμπούνες και δυναμικούς χορούς όπου κυριαρχούν ο πολύ ιδιαίτερος «λέρικος» και οι σούστες.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Ελένης, Μανώλης Πλατής και Νίκος Μήλας (βιολί), Σάββας Φυλακούρης, Μανώλης Βάρνας και Χριστίνα Κουκή (σαντούρι), Γιώργος Δράκος, Γρηγόρης Παραπονιάρης, και Δημήτρης Ασβεστάς (λαούτο), Αντώνης Νταλλαρής (λύρα) και Σταύρος Ήσυχος (τσαμπούνα).
Τραγουδούν οι: Νικήτας Νταλλαρής, Γιάννης Λιβανός, Θοδωρής Ελένης, Αντώνης Νταλλαρής, Μανώλης Πλατής και Κατερίνα Νταλλαρή.
Τραγουδούν και χορεύουν μέλη του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις».

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαϊτης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου