Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Τρεις μαγικές μέρες στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης που έχουν και συνέχεια!


Στιγμές μοναδικές... Μέσα σε τρεις μέρες, χώρεσε τόση ομορφιά και συγκίνηση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης...

Η αρχή βεβαίως έγινε το Σάββατο με την Τελετή Βράβευσης του Δ Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Η Κυριακάτικη λιακάδα μας βρήκε στα στενά της Πλάκας με μια όμορφη παρέα και τη συντροφιά του Αλέξη Βάκη στον Κινηματογραφικό/ Μουσικό περίπατό μας.
Πόσα μάθαμε!




Ο Αλέξης μας ταξίδεψε στην εποχή των μπουάτ με ολοζώντανο τρόπο, εκεί, μπροστά στην Απανεμιά...


Όμως η εβδομάδα μας δεν τέλειωσε την Κυριακή! Η Δευτέρα το απόγευμα έφερε την Ξένια Καλογεροπούλου στα θρανία του Μουσείου και μας αφηγήθηκε ένα από τα λίγο- φοβιστικά της παραμύθια με μαγικό τρόπο. (Το βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης)





Μετά, μικροί μεγάλοι παίξαμε παιχνίδια με την καθοδήγηση της Άννας Παπαφίγκου.





Ήταν ωραίο να γίνουμε όλοι πάλι παιδιά. Και νομίζω ότι αν δεν ήταν Δευτέρα βράδυ δεν θα αφήναμε ποτέ την Ξένια Καλογεροπούλου να φύγει από το Μουσείο! 

Όμως υπάρχει και συνέχεια:

-Έχει προκηρυχθεί και ο 5ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα: «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας»

-Αυτή τη Δευτέρα (4 Δεκεμβρίου), με καλεσμένο τον δημοσιογράφο Γιάννη Ράγκο θα συζητήσουμε με θέμα "Από τις λέξεις στα καρέ - Η ελληνική λογοτεχνία συναντά τα graphic novels" . Μαζί του και οι δημιουργοί κόμικς Γιώργος Γούσης («Ερωτόκριτος») και Παναγιώτης Πανταζής («Στα μυστικά του βάλτου»)

-Τη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 11.30 θα περπατήσουμε και πάλι στα στενά της Πλάκας ανακαλύπτοντας ρομαντικές και κινηματογραφικές ιστορίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου