Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Μουσικός- Κινηματογραφικός Περίπατος στην Πλάκα

vissi_anna_stin_plaka_afierwmeno_exairetika_2015_12_004

…Ήκουες μειλιχίους ψιθυρισμούς, ν' αναμιγνύωνται με την νυκτερινήν, και όλα αυτά, η μελωδία των ασμάτων, της κιθάρας οι φθόγγοι, το φύσημα της αύρας, οι ψιθυρισμοί εις το σκότος, και των ανθέων το άρωμα, απετέλουν κράμα τι ηδυπαθές, απερίγραπτον, άρρητον, το οποίον μόνον η τουρκική λέξις γκιουζέλ θα ηδύνατο κατά προσέγγισιν να εκφράση…

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Αι Αθήναι ως Ανατολική Πόλις

Τη Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προτείνει έναν μουσικό/ κινηματογραφικό περίπατο στην Πλάκα. Στη συντροφιά μας ο γνωστός μουσικός και μουσικός ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Βάκης* που ακούμε καθημερινά στο Κόκκινο 105,5 στην εκπομπή «Εδώδιμα και αποικιακά» (18.05 -19.00).

Ξεκινώντας από την οδό Τριπόδων και περπατώντας μέσα από τα στενά της Πλάκας θα ανακαλύψουμε την πολύχρωμη μουσική της ιστορία, από τις καντάδες μέχρι τους …ροκάδες.
Θα ταξιδέψουμε στον χρόνο για να ανακαλύψουμε που γράφτηκαν διάσημα τραγούδια, που γυρίστηκαν αξέχαστες κινηματογραφικές μουσικές στιγμές αλλά και σύγχρονα βίντεο κλιπ

Αποτέλεσμα εικόνας για stavento δυναμίτης

Αποτέλεσμα εικόνας για διπλοπενιες ταινια

Θα μάθουμε:

Ποια σχέση είχαν η Μαρίζα Κωχ, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Φλέρυ Νταντωνάκη, ο Γιάννης Γλέζος, ο Κώστας Καπλάνης, ο Άκος Δασκαλόπουλος, οι ροκάδες της δεκαετίας του ’70 αλλά και ο Τζιμ Μόρισον με τα Αναφιώτικα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κωχ αναφιώτικα


Ποια ταβέρνα συνδέθηκε με την ελληνική οπερέτα
Που γράφτηκε ένα από τα πιο ρομαντικά τραγούδια όλων των εποχών
Τι γινόταν την εποχή των μπουατ και ποιοι συμμετείχαν στο «Νέο Κύμα».
Ποια περιοχή της Πλάκας συνδέθηκε με την ιστορία της ελληνικής τζαζ
Που γυρίστηκαν διάσημες σκηνές με τραγούδια από ελληνικές ταινίες

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλιμονο στους νεους

Μετά τον περίπατό μας θα απολαύσουμε μουσικά αποσπάσματα και τραγούδια από ελληνικές ταινίες στον χώρο του Μουσείου.

Οδηγός μας στους δυο περιπάτους θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

Αποτέλεσμα εικόνας για βακης αλέξης 

*Ο Αλέξης Βάκης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά της μουσικής με την Κλέλια Φωτοπούλου και τον Αμάραντο Αμαραντίδη. Είναι συνθέτης και ενορχηστρωτής. Με την πρώτη του ιδιότητα, το 1999 κυκλοφόρησε τον δίσκο Λείπουν όλα κι είναι εδώ (κύκλος τραγουδιών με ερμηνεύτρια τη Γεωργία Γρηγοριάδου), επίσης έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και τηλεοπτικά ντοκυμανταίρ, ενώ με τη δεύτερη έχει υπογράψει αρκετές ενορχηστρώσεις σε δίσκους. Εργάστηκε ως καθηγητής θεωρητικών της μουσικής, ως παραγωγός ραδιοφώνου, ως αρθρογράφος σε έντυπα, αλλά και ως μουσικός, σε πάλκα και συναυλίες. Το 1993 ίδρυσε με τον αδελφό του Δημήτρη Βάκη την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία ΤΡΟΧΟΣ. Από το 2006 εργάζεται ως παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου