Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

25 Νοεμβρίου: Τελετή βράβευσης του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Ένα σχολείο διηγείται»


Τελετή Βράβευσης
4ου  Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού
«Ένα σχολείο διηγείται»

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, οργανώνουν την τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τις 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά,Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Β΄ Ευκαιρίας από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Καλυθιές Ρόδου, από το Κερατσίνι ως το Ισραηλτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Κορδελιό, την Πέλλα, το Βελβεντό, τη Χαλκίδα, το Μοσχάτο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορoύσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!

Θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να τους βραβεύσουμε για τις δημιουργίες τους, αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά όλα αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της Ελλάδας! 

Αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και βουλευτές, δήμαρχοι και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και σκηνοθέτες θα είναι μαζί μας για να τιμήσουμε τα παιδιά από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στην τιμητική επιτροπή μετέχουν άνθρωποι όπως η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου, η σκηνοθέτης Ραφίκα Σαουίς, η συνθέτης Αφροδίτη Ραϊκοπούλου, η επιστήμονας των διαστημικών ταξιδιών Ολυμπία Κυριοπούλου κ.α   

Μια μικρή γεύση από τις δημιουργίες των παιδιών μπορείτε να πάρετε εδώ:

Ειδική τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί στη Σχολή Μωραΐτη και στην ταινία «Ιστορίες χωρίς χρόνο» του Βασίλη Ραΐση, που τιμήθηκε στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με το Βραβείο Κοινού. Η ταινία ξεκίνησε σαν μια πρωτοβουλία για τον εορτασμό των 80 χρόνων του σχολείου.

Βραβεία

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στη σχετική ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr)  και στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΔΙΣΥ www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/.
Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Νέος Διαγωνισμός
Σημειώνεται ότι έχει προκηρυχθεί και ο 5ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα: «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας»
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.
Το θέμα του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού είναι ο μαγευτικός κόσμος των εικόνων των σχολικών βιβλίων (τα εξώφυλλα και οι εικονογραφήσεις στο εσωτερικό των βιβλίων). Οι εικόνες θα χρησιμοποιηθούν ως ερεθίσματα για την παραγωγή κινηματογραφικών αφηγήσεων, comics, animation,  λεκτικών αφηγήσεων (δημιουργική γραφή), ραδιοφωνικών εκπομπών, φωτο-ιστοριών, εικαστικών εικόνων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@ekedisy.gr, 210 3250341.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου