Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ένα πραγματικά Καλό Μεσημέρι



Σήμερα είχα τη χαρά να φιλοξενηθώ -μέσω Skype- στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV "Καλό Μεσημέρι" με αφορμή τη συμμετοχή μου στην 3η Συμβουλευτική Ημερίδα που οργανώνει το Βρεφικό σχολείο -Νηπιακός Σταθμός -Νηπιαγωγείο "Τα Μελισσάκια μας" την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, στην Αίθουσα της Πααγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.
Το θέμα της Ημερίδας είναι "Από την ασφάλεια της μήτρας στην αγκαλιά της εκπαίδευσης -Μια αγάπη δρόμος".
Στην Οργανωτική Επιτροπή είναι οι κυρίες: Αφροδίτη Πατεράκη, Αναστασία Μαρούση, Μαρία Μακριδάκη

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι ομιλίες. Το πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε και εδώ

Αξίζει όμως να σταθώ λίγο και στην ίδια την εκπομπή και στους παρουσιαστές της, την Ιωάννα Μαλέσκου και τον Στέλιο Ζερβό. Πραγματικά ζεστή η φιλοξενία τους -και δεν γράφω τυπικά λόγια. Ευγενέστατοι, διαβασμένοι και με εύστοχες ερωτήσεις με έκαναν να απολαύσω πραγματικά τη κουβέντα μας σαν να συζητούσα με φίλους. Έχοντας μια εικοσαετή πείρα στην τηλεόραση, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολο να κάνεις μαι τέτοια εκπομπή και είσαι τόσο συγκροτημένος σε αυτά που θέλεις να "βγάλεις" από τον συνομιλητή σου...
Ακόμη κι έτσι, από απόσταση, ένιωσα λες και βρισκόμουν εκεί ανάμεσά τους, όπως είχε σπεύσει να κάνει με χιούμορ ο ξάδερφός μου και αιώνιος έφηβος Περικλής Στοφόρος, μοντάροντας δεξιοτεχνικά μια φωτογραφία:


Φωτογραφία του Kostas Stoforos.
Η φωτογραφία όπως την ...επινόησε ο Περικλής Στοφόρος



Υπήρξαν στιγμές που τόσο η Ιωάννα, όσο και ο Στέλιος ήταν σαν να διάβαζαν τις σκέψεις μου.


Έτσι λοιπόν. Υπάρχει και καλή τηλεόραση, αρκεί να ξέρεις και να θέλεις να αξιοποιήσεις αυτό το μέσο με τον σωστό τρόπο. Και βεβαίως να είσαι τόσο ζεστός και ανοικτός άνθρωπος. 

Και θα γελάσεις και θα διασκεδάσεις και θα προβληματιστείς. 

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η σοβαροφάνεια. Με ενδιαφέρει ο σεβασμός του τηλεθεατή. 

Πώς να μη θυμηθώ ακόμη, ότι είκοσι χρόνια πριν, είχαμε βρεθεί μαζί με τη συνάδελφο Βίβιαν Μπενέκου στη Κρήτη και συνεργαστήκαμε με το ΚΡΗΤΗ TV για να ετοιμάσουμε δυο εκπομπές που βγήκαν ζωντανά από το Ηράκλειο και την Κνωσσό με την Φωτεινή Πιπιλή και το "Αυτά και άλλα" του Αντέννα... Τριγυρίσαμε τη μισή Κρήτη με τον καμεραμάν και μοντάραμε σε ολονυκτίες με μοντέρ που δεν βαρυγκόμησαν καθόλου...

Ευτυχώς η (καλή) παράδοση συνεχίζεται...




Αντιγράφω κι εγώ από τη σελίδα του  ΚΡΗΤΗ TV για το "Καλό μεσημέρι"   

Καλό Μεσημέρι κάθε μέρα στις 15.00 στη ΚΡΗΤΗ TV. 

Ιωάννα Μαλέσκου

Ioanna Maleskou
«'Μέρα χωρίς χαμόγελο, είναι χαμένη μέρα' λέει ο θυμόσοφος λαός... Γι' αυτό κι εμείς καθημερινά, σας υποδεχόμαστε στο σπιτικό μας, φορώντας το πιο ζεστό και αληθινό χαμόγελό μας. Για μια ακόμη τηλεοπτική χρονιά, γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και απολαμβάνουμε τον καφέ μας, συζητώντας όλα όσα μας απασχολούν και μας ενδιαφέρουν στην καθημερινότητά μας. Ανακαλύπτουμε κρυμμένες πλευρές του νησιού μας (και όχι μόνο), γνωρίζουμε δημιουργικούς ανθρώπους, μοιραζόμαστε μυστικά, ιδέες, προτάσεις.. και δοκιμάζουμε νέες γεύσεις! Μα πάνω από όλα, βλέπουμε τη ζωή με αισιοδοξία και της χαμογελάμε για να μας χαμογελάσει κι εκείνη πίσω!» 

Στέλιος Ζερβός

Stelios Zervos
«Όταν τα μέτρα είναι οριζόντια και όταν όλοι γύρω σου είναι κάθετοι , για να ισορροπήσεις πρέπει να δείς τη ζωή με άλλο μάτι. Πολλά χρόνια τώρα, κάθε μεσημέρι στις 15.00 «φοράμε» το πιο γλυκό μας χαμόγελο και κοιτάμε τη ζωή θετικά. Γεγονότα, πρόσωπα, σκέψεις και απόψεις στο προσκήνιο μέσα από τη ματιά μιας παρέας που σας λέει Καλό Μεσημέρι. Ψυχαγωγία, σχόλια, και συζητήσεις για να σκεφτείς. Ενημέρωση, μαγειρική, τέχνες, πρόσωπα, cinema, βόλτες, διατροφή, υγεία, οικιακή οικονομία, θέατρο, ψυχολογία. Άνθρωποι που αξίζει να γνωρίσουμε και εμπειρίες που αξίζει να μοιραστούμε. Όλα αυτά έκαναν το Καλό Μεσημέρι αγαπημένη μας συνήθειας.»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου