Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ημερίδα: Κρίση – Πόλεμος – Ελλάδα Νέα εποχή και ανάγκη προσανατολισμού

 

Ημερίδα
Κρίση – Πόλεμος – Ελλάδα
Νέα εποχή και ανάγκη προσανατολισμού

Σάββατο 2 Απριλίου | ώρες 15:30-21:30
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας-Ρέντη

(Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια 18450 – πλησίον σταθμού μετρό «Νίκαια»)

Διοργάνωση: εφημερίδα Δρόμος της αριστεράς και Resistance Festival

Η εφημερίδα Δρόμος της αριστεράς και το Resistance festival διοργανώνουν μια σημαντική ημερίδα με θέμα "Κρίση - Πόλεμος - Ελλάδα: Νέα εποχή και ανάγκη προσανατολισμού".

 Πρώτος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να υπάρξει μια σε βάθος διερεύνηση και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων για τις αιτίες του πολέμου εν μέσω βαθιάς κρίσης, το κατά πόσο μας εισάγει σε μια νέα επικίνδυνη περίοδο, τις ευθύνες όσων τον πυροδότησαν, τις ευρύτερες επιπτώσεις του, αλλά και το πώς εμπλέκεται και πώς επηρεάζεται η χώρα μας – και ποια στάση υπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της Ελλάδας και του λαού της. Αυτά θα εξεταστούν κυρίως στα δύο στρογγυλά τραπέζια της ημερίδας.

 Δεύτερος στόχος είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες και οι τρόποι σύγκλισης δυνάμεων και ανθρώπων που θα συμβάλλουν στη γένεση ενός κινήματος το οποίο θα προωθεί την ουδετερότητα της Ελλάδας, την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, και τον αγώνα για την ειρήνη και κατά των πυρηνικών. Αυτό, αφού παρουσιαστεί το περιεχόμενο των συζητήσεων που προηγήθηκαν, θα απασχολήσει τη συνέλευση με την οποία θα ολοκληρωθεί η ημερίδα.

 Ευελπιστούμε η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Δρόμου να αποτελέσει έναυσμα ουσιαστικού διαλόγου, με συνέχεια χρήσιμη σε όλους τους ανθρώπους που ανησυχούν για τα μαύρα σύννεφα του ανταγωνισμού των «Μεγάλων», και επιθυμούν μια θετική για τους λαούς διέξοδο από το σημερινό περιβάλλον της πολυ-κρίσης, του πολέμου και της πυρηνικής απειλής.

► Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Μπελαντής, Βαγγέλης Πισσίας, Ερρίκος Φινάλης, Βαγγέλης Χωραφάς, Γιώργος Αϋφαντής, Κώστας Δημητριάδης, Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης, Κύρα Αδάμ, Σωτήρης Δημόπουλος, Κώστας Ράπτης, Βάννα Σφακιανάκη, Άρνιολντ Ασκ, Πολ Λαρουντ, Σεργκέι Σκβορτσοφ, Ρούντι Ρινάλντι, Βασίλης Ασημακόπουλος, Στέλιος Ελληνιάδης, Γιάννης Ραχιώτης και Δημήτρης Σταθακόπουλος.

 Η πρόσβαση στον χώρο διεξαγωγής της ημερίδας είναι εύκολη: σε απόσταση 2-3΄ λεπτών με τα πόδια βρίσκεται ο σταθμός του μετρό «Νίκαια» (τερματικός σταθμός της γραμμής 3). Στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο και θα υπάρχει καντίνα με καφέ, αναψυκτικά και σνακς. Θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές για παρεμβάσεις στη συνέλευση κ.λπ.: τηλ. 2103845870 και 6972738059, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@edromos.gr  

Το πλήρες πρόγραμμα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου