Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Οι ήρωες, τα μνημεία και τα ζώα του Σκακιστάν και του Μουσικιστάν


 

Μουσικιστάν

Στέλλα Κώνστα

Νότα Ντε λα Μούζικα



Μία διάσημη κάτοικος του Μουσικιστάν είναι η Νότα Ντε λα Μούζικα, τραγουδίστρια της όπερας. Είναι αναμφίβολα η πιο διάσημη κάτοικος του Μουσικιστάν και όποιος έρχεται στην πόλη σίγουρα δεν θα παραλείψει να πάρει αυτόγραφο από αυτήν. Μένει σε μία μεγάλη έπαυλη στην κεντρική πλατεία του Μουσικιστάν μόνη της, μόνο με τους υπηρέτες της, οι οποίοι φτάνουν τους 200.

Κάθε μέρα φεύγει από το σπίτι της για να πάει στην όπερα γύρω στις 7:00 το πρωί και κάθε φορά το σπίτι είναι περικυκλωμένο από φωτογράφους και θαυμαστές που θέλουν να πάρουν αυτόγραφο.  Αλλά εκείνη ποτέ δεν δίνει αυτόγραφα γιατί έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της, όμως κατά βάθος έχει καλή ψυχή. Μπορεί να μην το λέει σε κανέναν αλλά στην πραγματικότητα λυπάται επειδή δεν έχει κανένα φίλο.

Τραγουδάει στο Μεγάλο Μέγαρο του Μουσικιστάν ,το οποίο βρίσκεται δύο βήματα πιο κάτω από την κεντρική πλατεία και έχει πάρει το όνομα της. Οι παραστάσεις της είναι πολύ διάσημες και έτσι θεατές από όλο τον κόσμο έρχονται για να την ακούσουν , ελπίζοντας πως θα μπορέσουν να πάρουν αυτόγραφό της. Όμως δεν τραγουδάει μόνο στο Μουσικιστάν. Κάθε χρόνο δίνει παραστάσεις σε όλα τα μέρη του κόσμου όπου γνωρίζει κι άλλους διάσημους μουσικούς. Όμως ποτέ δεν βρήκε κάποιον να γίνουν φίλοι. Ελπίζει πως μία μέρα θα μπορέσει να βρει ένα φίλο. Μέχρι τότε όμως…μη χάσετε καμία παράσταση της!

Το Moυσικιστάν έχει διάφορα αξιοθέατα. Ένα από αυτά (και από τα πιο διάσημα) είναι το σπίτι, στο οποίο μένει η διάσημη τραγουδίστρια της όπερας, Νότα Ντε λα Μούζικα. Το σπίτι της είναι σαν να λέμε ότι είναι το σπίτι του Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ. Ναι ,τόσο διάσημο είναι.. Κάθε μέρα (με την άδεια της σοπράνο βέβαια) μπαινοβγαίνουν μέσα στο σπίτι εκατοντάδες τουρίστες που θέλουν να το δουν και να βγάλουν φωτογραφίες. Όταν βέβαια η σοπράνο  είναι σε κακή διάθεση ,τότε κλειδώνει το σπίτι και κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα!

Τα αξιοθέατα του Μουσικιστάν



Ένα άλλο από τα διάσημα αξιοθέατα του Μουσικιστάν είναι το σιντριβάνι του Σολ. Το λένε έτσι επειδή είναι ένα σιντριβάνι, όμως μέσα έχει ένα κλειδί του Σολ.  Οι περαστικοί περνάνε από το σιντριβάνι ρίχνουν μέσα κέρματα και εύχονται μία μουσική επιθυμία τους να γίνει πραγματικότητα. Και το πιο παράξενο είναι ότι τις περισσότερες φορές οι επιθυμίες τους γίνονται όντως πραγματικότητα!

Τελευταίο αλλά πολύ διάσημο είναι το Εθνικό Μουσείο του Μουσικιστάν. Εκεί μέσα έχει αξιοθέατα που δεν μπορείς να φανταστείς! Το πιάνο του Μότσαρτ, παρτιτούρες που είχε γράψει ο Μπετόβεν μέχρι και το βιολί του βιολιστή στη στέγη! Όλοι οι τουρίστες ακόμη και οι κάτοικοι του Μουσικιστάν το έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον οκτώ φορές! Καμιά φορά διάσημοι μουσικοί έχουν  πρόσβαση σε μερικά εκθέματα του μουσείου, τα οποία τα θέλουν για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα κάποτε ήθελαν να νοικιάσουν το πιάνο του Μότσαρτ για να παίξουν μία συναυλία στο Σάλτσμπουργκ αφιερωμένη σε αυτόν. Κάθε μέρα το μουσείο του Μουσικιστάν δέχεται τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν τα εκθέματά του .Το  Μουσικιστάν έχει μερικά πανέμορφα αξιοθέατα που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε!!!

Ζώα του Μουσικιστάν




Σκακιστάν



Γιάννης Κώνστας

Ο Σκακίστιος Ματ



 Ένα διάσημο πρόσωπο του Σκακιστάν είναι ο Σκακίστιος Ματ. Αυτός δεν είναι μόνο ο καλύτερος σκακιστής στο Σκακιστάν, αλλά και ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μπορεί να παίξει σιμουλτανέ, δηλαδή ταυτόχρονα, με 100 άτομα και να τα νικήσει όλα. Επίσης εκείνος έχει μία λέσχη όπου διδάσκει στους άλλους κατοίκους του Σκακιστάν σπάνια ανοίγματα. Αυτός είχε διδάξει και τον Άρη Μανιτάρη. Είναι ευγενικός και συμπαθητικός και δεν τον πειράζει οι άλλοι να μαθαίνουν τις τακτικές του γιατί πιστεύει ότι πάντα θα είναι ο καλύτερος σκακιστής στον κόσμο.

Μνημεία του Σκακιστάν


Το


Σκακιστάν έχει πολλά αξιοθέατα. Ένα από αυτά είναι το Μουσείο Σκακιστικής Ζωής. Εκεί δείχνει πώς διδάσκονταν παλιά τα παιδιά σκάκι. Επίσης δείχνει πώς ήταν οι σκακιέρες τα παλιά χρόνια και την πρώτη σκακιέρα του Σκακίστιου Ματ, του καλύτερου σκακιστή στον κόσμο. Άλλο αξιοθέατο είναι το μνημείο του Πύργου. Όταν ένας κάτοικος του Σκακιστάν έχει πάρει μία καινούργια σκακιέρα, πηγαίνει εκεί με έναν φίλο του ή με έναν συγγενή του και παίζουνε την πρώτη παρτίδα σκάκι της καινούργιας σκακιέρας.

 Ζώα του Σκακιστάν



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου