Χθες δοκίμασα τους υπέροχους γεμιστούς ανθούς κολοκυθιού στο Καφέ Κάστρο στα Καστέλλια, από τα χέρια της Μίτσας -Πέτρου Σπυριδάκη.
Στο βιβλίο 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ (εκδόσεις Κριτική) έχω συμπεριλάβει την εξαίσια συνταγή της κυρίας Παναγιώτας Πέτρου
Να πω βεβαίως πως είναι το αγαπημένο μου φαγητό και μπορώ να το τρώω για πρωινό -μεσημεριανό -βραδινό
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε
Ανθοί κολοκυθιού
γεμιστοί (κολοκυθολέλουδα)
Υλικά
40 λουλούδια
1 ματσάκι μαϊντανός
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ½ ποτήρι ρύζι
2+ 1 τομάτες
Αλάτι & πιπέρι
(Ανάλογα με τα γούστα μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα
μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως δυόσμο, βασιλικό κ.α.)
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λουλούδια. Φτιάχνουμε το μίγμα με όλα μας τα
υλικά, εκτός από τη μια τομάτα και το 1/3 του ελαιόλαδου. Γεμίζουμε και
κλείνουμε τα λουλούδια. Τα στρώνουμε στο ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε από πάνω τους το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μια μεγάλη τομάτα που έχουμε
περάσει στον τρίφτη. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο για 1 ½ ώρα, στους 180ο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου