Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

1ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας και Διατροφής Αστυπάλαιας


1ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας και Διατροφής Αστυπάλαιας
3 – 4 Φεβρουαρίου 2019
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΓΙΟΓΚΑ, ΠΑΧΝΙΔΙΑ, SHOW
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ
 
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019:
10:00 Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού (Γιόγκα),  Αίθουσα πολλαπλών – Δημοτικό Σχολείο
12:00 Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού (Μαγειρική) – Εστιατόριο ΑΡΓΩ
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, με την ευγενική και τιμητική παρουσία του Νίκου Καραθάνου, σεφ – Βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin (είναι ο νεαρότερος σεφ που κατέκτησε αυτή τη σημαντική παγκόσμια διάκριση) θα πραγματοποιήσει με τον Βασίλη Τσόκα, βοηθό καθηγητή του ομίλου,  θα μαγειρέψει  με τα παιδιά υγιεινό μενού (Σαλάτα “Σπανακοτυρόπιτα, Λαδένια, Γλυκό γιαούρτι cramble).

11:00 Α’ Δημοτικού (Γιόγκα), Αίθουσα πολλαπλών – Δημοτικό Σχολείο
12:00 Α’ Δημοτικού (Μαγειρική), Εστιατόριο ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ
Η δράση Παιδιά στην Κουζίνα με την Ασπασία Πρόβου θα πραγματοποιήσει εργαστήρι μαγειρικής. Τα παιδιά θα φτιάξουν κριτσίνια καρότου! Με αφορμή το λαχανικό, και όσο θα ετοιμάζουν τη συνταγή, θα μάθουν πολλά για την ιστορία του, τη θρεπτική του αξία, αλλά και για τις αρχές της καλής διατροφής. Στο τέλος του εργαστηρίου, κάθε παιδί θα πάρει μαζί του τα κριτσίνια που έφτιαξε!

12:00 Β’ Δημοτικού (Γιόγκα), Αίθουσα πολλαπλών – Δημοτικό Σχολείο
13:00 Β’ Δημοτικού (Μαγειρική), Εστιατόριο ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ
Η δράση Παιδιά στην Κουζίνα με την Ασπασία Πρόβου θα πραγματοποιήσει εργαστήρι μαγειρικής. Τα παιδιά θα φτιάξουν κριτσίνια καρότου! Με αφορμή το λαχανικό, και όσο θα ετοιμάζουν τη συνταγή, θα μάθουν πολλά για την ιστορία του, τη θρεπτική του αξία, αλλά και για τις αρχές της καλής διατροφής. Στο τέλος του εργαστηρίου, κάθε παιδί θα πάρει μαζί του τα κριτσίνια που έφτιαξε!

11:00 Γ’ Δημοτικού (Μαγειρική), Καφέ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Θέμις Καρδιόλακα και κάτοχος του site mamaknows.gr θα πραγματοποιήσει σεμινάριο μαγειρικής υγιεινής διατροφής στα παιδιά Γ και Δ Δημοτικού, παρασκευάζοντας “Πίτσα με βάση κολοκυθάκι”. Ενώ οι μαμάδες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βιβλίο της «Τι θα φάω στο σχολείο μαμά;», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.
«Ποια είναι τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του φαγητού που θα πάρει το παιδί στο σχολείο; Πως μπορούμε να «φρεσκάρουμε» τις επιλογές του φαγητού που βάζουμε καθημερινά στο μικρό ταπεράκι; Υπάρχουν μικρές μυστικές «συνταγές» που μπορούν να κάνουν το παιδί να αγαπήσει το lunch box του και να το αδειάσει όλο;»
17:00 Οικογενειακή Συμβουλευτική για τη βελτίωση της οικογενειακής διατροφήςΑίθουσα πολλαπλών – Δημοτικό Σχολείο
Η Ασπασία Πρόβου θα μας προτείνει πρακτικές λύσεις για τη βελτίωση της οικογενειακής διατροφής και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε την ολιστική προσέγγιση για την υγεία. Πώς ως γονείς, οι αρχές μας, οι τρόποι και οι συνήθειες μας επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας;
Όταν ο γονιός επιλέγει καλύτερες διατροφικές συνήθειες, αυτές προσφέρουν καλύτερη θρέψη για όλη την οικογένεια, και συνεπώς καλύτερη και θωρακισμένη υγεία.  Πρόκειται, λοιπόν, για μια επένδυση μετρήσιμη σε οικονομικά μεγέθη, που έχει παράλληλα ανυπολόγιστη αξία στο επίπεδο προσωπικής, της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών.
Η Ασπασία Πρόβου είναι Οικογενειακή Ολιστική Σύμβουλος Υγείας, ιδρύτρια της δράσης “Παιδιά στην Κουζίνα!”, ακτιβίστρια και συνήγορος του δικαιώματος των παιδιών στην υγιεινή διατροφή.

19:00 Παρουσίαση βιβλίου 
Η συγγραφέας Σοφία Τσιάμη θα αναδείξει σε μια διαδραστική παρουσίαση με το βιβλίο της «Η παρέλαση των φρούτων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, τη σημασία των φρούτων στην καθημερινή μας διατροφή. Ένα μοσχομυριστό φρουτοπαραμύθι για την αξία των φρούτων στη διατροφή μας, που όχι μόνο διαβάζεται, αλλά χάρη στις συνταγές του nomad chef Ανδρέα Λαγού τρώγεται κιόλας…

20:00 Show και παιχνίδια με ξυλοπόδαρουςΑίθουσα πολλαπλών – Δημοτικό Σχολείο

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019:
09:00 Νήπιο – Προνήπιο (Γιόγκα)
10:00 Νήπιο (Μαγειρική -κριτσίνια καρότου)με τη δράση Παιδιά στην κουζίνα)
11:30 Προνήπιο (Μαγειρική -κριτσίνια καρότου)με τη δράση Παιδιά στην κουζίνα)
*Η δράση περιγράφεται πιο πάνω. Οι δράσεις για τα παιδιά του νηπίου και προνήπιου θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Νηπιαγωγείου.

10:00 Δ’ Δημοτικού (Γιόγκα), Αίθουσα πολλαπλών – Δημοτικό Σχολείο
11:30 Δ’ Δημοτικού (Μαγειρική με τη Θέμιδα Καρδιόλακα – Πίτσα με βάση το κολοκυθάκι), Καφέ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
*Η δράση περιγράφεται πιο πάνω

11:00 Γ’ Δημοτικού (Γιόγκα), Αίθουσα πολλαπλών – Δημοτικό Σχολείο

12:30 Γυμνάσιο – Λύκειο (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), Γυμνάσιο
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον βραβευμένο με αστέρι Michelin (είναι ο νεαρότερος σεφ που κατέκτησε αυτή τη σημαντική παγκόσμια διάκριση) Νίκο Καραθάνο, ο οποίος θα τους ενημερώσει για το επάγγελμα του σεφ και τις προοπτικές του.

20:00 Showparty και παιχνίδια με ξυλοπόδαρουςΑίθουσα πολλαπλών – Δημοτικό Σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου