Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

"Συνωμοσία" στη Σαλαμίνα



Ήταν μια μαγική βραδιά στη Σαλαμίνα...

Το να πεις "παρουσίαση βιβλίου" αυτό που έγινε στη Βιβλιοθήκη – Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Δήμου Σαλαμίνας, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ήδη πηγαίνοντας στο νησί μέσα στην απογευματινή λιακάδα με τον φίλο και δημιουργό της "Διαδρομής" Γρηγόρη Στυλιανού (που ανέλαβε και την φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς), μπήκαμε σε μια άλλη ατμόσφαιρα.


Μετά -αφού περάσαμε από το Βιβλιοπωλείο Α. Θεοδωρακοπούλου -που τόσο στήριξε την προσπάθεια με την Κατερίνα Σακελλαρίου- βρεθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού Δημοτικού σχολείου των Παλουκίων και περάσαμε σε άλλη ...διάσταση! 





Πυρετώδεις προετοιμασίες γι' αυτό που κατέληξε να είναι μία -ή μαλλον δυο - εξαιρετικές παραστάσεις με αφορμή τη "Συνωμοσία της Χιονάτης" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Η θεατρική ομάδα «Αιακίδες» με τη σκηνοθέτιδα Μαρία Βασιλείου παρουσίασε μέσα από ένα καταπληκτικό κείμενο που ερμήνευσαν με επαγγελματική αρτιότητα μια νέα ανάγνωση της Κοκκινοσκουφίτσας. 



Η Ομάδα «Παραμυθανθός» (Δημήτρης Μάλλης, Καλλιρόη Μουλά, Θωμάς Ζήσης) έκανε κάτι πολύ περισσότερο από το να σχολιάσει τις μικρές ιστορίες. Δημιούργησε νέα παραμύθια που αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο.





Για το βιβλίο μίλησε η Διατροφολόγος -Διαιτολόγος Μαριέττα Μιχαήλ, που φρόντισε και να με ανακρίνει με μια συνέντευξη - έκπληξη






Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Σταυρούλα Γεροντιώτου στήριξε από την αρχή αυτή την εκδήλωση, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και συμμετείχε στη συζήτηση. 

Την εκδήλωση συντόνισε η Λίλλη Βογιατζάκη από τις Αιακίδες



Θερμές ευχαριστίες ακόμη στην αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ Μαλαματένια Μίχα και στην εφημερίδα Άποψη της Σαλαμίνας και την Καίτη Χιώτη,  που τόσο βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.


Φύγαμε βράδυ από τη Σαλαμίνα, αλλά θα επιστρέψουμε σύντομα για την Παράσταση Έξοδος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου