Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Άρτεμις: Μια ταινία για τα ελάφια της Ρόδου

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρτεμις Καλυθιές

Είναι η δεύτερη φορά που ο Θάνος Χατζής με κάνει να δακρύζω βλέποντας μια ταινία. 
Η πρώτη ήταν με το "Μαζί σου μπορώ" που βραβεύτηκε και στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Η δεύτερη είναι τώρα. Με την ταινία "Άρτεμις". Γράφει ο ίδιος στην ανάρτησή του στο facebook:

"Άρτεμις : Μη κερδοσκοπική ταινία μικρού μήκους, η οποία δημιουργήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς από το 3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών Ρόδου στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με χρήση Νέων τεχνολογιών» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις συναδέλφους Μαρία Παπαφιλίππου, Ιωάννα ΣολωμούNitsa Argirou AggeliniouFroso Diamanti Kaseka για την συνεργασία και την φιλοξενία στο 3ο Νηπιαγωγείο, τους κυρίους Kostas Stoforos & Κωστής Α. Μακρής για την πρωτότυπη ιστορία τους, τον κύριο Άγγελο Τριανταφύλλου για την άδεια χρήσης της ξεχωριστής -θεατρικής- μουσικής του, την χαρισματική Μαρία Ρίζου για την φιλική συμμετοχή σε ρόλο ερμηνεύτριας αλλά και ηθοποιού, την κυρία Maria Kladaki για την πολύτιμη καθοδήγησή της καθ’ όλη την διάρκεια των γυρισμάτων, καθώς και όλους τους μικρούς πρωταγωνιστές που για ακόμα μια φορά μας εξέπληξαν με την υποκριτική τους δεινότητα!
Αναμφίβολα η παιδευτική αξία της τέχνης απέναντι στη κοινωνία είναι αναγκαία. Γιατί όπως επισημαίνει ο Marcuse (1977): «Η τέχνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο αλλά μπορεί να συντελέσει στο ν’ αλλάξουν η συνείδηση και οι διαθέσεις των ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο».

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελάφια ρόδου iportaΠίσω από την ταινία βρίσκεται ένα παραμύθι που γράψαμε μαζί με τον Κωστή Μακρή Ο θείος Πλάτωνας και η νεράιδα Νταμαντάμα - Ένα παραμύθι για τα ελάφια της Ρόδου

Όλα ξεκίνησαν από μια πρωτοβουλία του διαδικτυακού περιοδικού iporta  και της διευθύντριάς του Τζίνας Δαβιλά για τη σωτηρία των ελαφιών της Ρόδου που κάποιοι τα σκοτώνουν.

Γράψαμε με τον Κωστή Μακρή το παραμύθι, παραχωρώντας τα συγγραφικά δικαιώματα υπέρ της σωτηρίας των ελαφιών.
Το βιβλίο ελπίζουμε να κυκλοφορήσει σύντομα.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Καθηγήτρια Μαρία Κλαδάκη που συνέβαλε τα μέγιστα αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μας...
Φυσικά ό,τι και να πούμε είναι λίγο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου Καλυθιών Ρόδου.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην εκπληκτική ερμηνεία της Μαρίας Ρίζου. Αληθινή νεράιδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου