Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Στη Σαντορίνη: Ταξιδεύουμε στη θάλασσα και στη φαντασία με τα ψηφιδωτά της Αναστασίας Νικολάου



Έκθεση της ψηφιδογράφου Αναστασίας Νικολάου στην Εστία Πύργου Καλλίστης

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου, όσοι βρεθείτε στη Σαντορίνη θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια ξεχωριστή έκθεση με τα βραβευμένα έργα της ψηφιδογράφου Αναστασίας Νικολάου, στον εκθεσιακό χώρο της πλατείας Πύργου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο. Η πάντα ανήσυχη καλλιτέχνης, δεν μένει στην απλή έκθεση των έργων της, αλλά πραγματοποιεί και παράλληλες δράσεις:  παρουσιάσεις θεωρίας  και πρακτικής της εικαστικής ψηφιοποίησης και  εκδηλώσεις ψηφιδοτοποθέτησης από το κοινό.

Είχα την ευκαιρία ζήσω κι εγώ μοναδικές στιγμές στη Γλυφάδα, στην προηγούμενη έκθεσή της και αν δω τη χαρά παιδιών και ενηλίκων που έφτιαξαν με την καθοδήγηση της πολύ όμορφα ψηφιδωτά.

Μερικά από αυτά εμπνευσμένα από το "Ένα κουτί θάλασσα"...


Στη Σαντορίνη,  η θεματολογία των δράσεων είναι εμπνευσμένη από την θάλασσα και φιλοδοξεί να γαληνεύει τους συμμετέχοντες δίνοντάς τους παλέτες και ψηφίδες να δημιουργήσουν τα μοναδικά τους μοτίβα και χρώματα.

Μέσα από την τέχνη της ψηφιδογραφίας, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μάρμαρο, γυαλί, σίδερο,  ξύλο, ξεπηδούν δημιουργικές τέχνες και τεχνικές, που προωθούν την  διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ψηφιδοτοποθέτησης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας έως Δευτέρα 8 Ιουλίου, στο τηλέφωνο 6945875289 (κα Αναστασία Νικολάου).

Το ωράριο λειτουργίας 10:00-14:00 & 17:00-20:00 και η είσοδος των επισκεπτών στην έκθεση και σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Εδώ μπορείτε ναι δείτε έργα της Αναστασίας Νικολάου https://www.youtube.com/watch?v=5y-XWtfcINg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου