Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Σταματία το γένος Αργυροπούλου στη Σαλαμίνα!



Η θεατρική ομάδα «Αιακίδες» παρουσιάζει την παράσταση «Σταματία το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Μαρίας Βασιλείου στην Σαλαμίνα στο Δημαρχείο στην αίθουσα Δ. Μπόγρη στις 24, 25 & 26 Ιανουαρίου 2020 (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) και ώρα 19:30.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Σταματία γεννημένη το 1933 κόρη τμηματάρχη του υπουργείου Εμπορίου είναι μια μεσοαστή, δεξιών πολιτικών πεποιθήσεων, θεοσεβούμενη, εύθικτη, συντηρητική, έντιμη, σταθερή στις αξίες και τις ιδέες με τις οποίες γαλουχήθηκε τις οποίες δεν αμφισβήτησε ποτέ. Προκατειλημμένη  και εγκλωβισμένη σε καθώς  πρέπει συμπεριφορές  έχει μια ανθρωπιά και μια κατανόηση συγκινητική. Άλλες φορές υστερική και άλλοτε μειλίχια αξιοπρεπής και γενναιόδωρη θέλοντας να βλέπει την καλή όψη των πραγμάτων  αδυνατεί να ενστερνιστεί τις αλλαγές της κοινωνίας .


Αν και έχω δει την παράσταση αυτή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγγέλη Θεοδωρόπουλου με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο, θα πάω οπωσδήποτε στη Σαλαμίνα, γνωρίζοντας ήδη την εκπληκτική δουλειά που κάνουν οι Αιακίδες και για να δω με ποιόν τρόπο η σκηνοθέτης Μαρία Βασίλειου δίνει τον ρόλο σε τρεις διαφορετικές ηθοποιούς, αλλάζοντας την οπτική.
Τη Σταματία παίζουν οι ηθοποιοί: Βασιλική Αντιμαχίτη, Μαίρη Βάσω Κοκολή και Ευαγγελία Σταματοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου