Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου η Τελετή Βράβευσης του Διεθνούς μαθητικού Διαγωνισμού "Το σχολείο αφηγείται"

 


Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στις 12.00 μμ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η τελετή βράβευσης του 8ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Το σχολείο αφηγείται »

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες και αυτής της σχολικής χρονιάς, δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια συμμετείχαν με εξαιρετικές δημιουργίες, κάνοντάς μας αισιόδοξους για το μέλλον, μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα.

Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αναζήτησαν και αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό και στους δασκάλους τους.

Στην τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού μετέχουν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, στελέχη της εκπαίδευσης, όπως ο Παντελής Βούλγαρης,  Άννα Βασιελιάδη, Πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κ.α.

Από τη Λάρισα, τον Βόλο, τους Ωρεούς, τον Βελβεντό, τη Μεθώνη, το Γραικοχώρι, το Ζεφύρι, τα Ίσθμια, την Ουρανούπολη, τη Θέρμη, τη Κατερίνη, τη Κοζάνη, τη Λέρο, τον Πειραιά, τη Χαλκηδόνα, το Μοσχάτο, τη Θεσσαλονίκη, το Αίγιο, τα Ιωάννινα, τη Τήνο, την Καλλιθέα μέχρι τη Κύπρο και τη Λωζάνη, δημόσια και ιδιωτίκά σχολεία έδωσαν το παρόν στον διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έφερε η πανδημία ερεύνησαν την ιστορία των σχολείων τους και παρουσίασαν με τον πιο δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο τα αποτελέσματα των ερευνών τους, δίνοντάς μας μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου