Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Εργαστήριο Ευγενίας Φακίνου: Τα κυκλάμινα της Μαρίνας και μια συνέχεια...

 Συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε εργασίες από το εργαστήρι για την Ευγενία Φακίνου που γίνεται σε συνεργασία με το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Εδώ οι προηγούμενες εργασίες

Οι δυο πρώτες εργασίες: 

 -Συνεχίζουμε τη Ντενεκεδούπολη: Αφήσαμε τους ήρωές μας να σκέφτονται πως θα αντιμετωπίσουν τον μεγάλο ντενεκέ Λαδένιο που τρώει τα πάντα και θέλει με το ζόρι να τους κυβερνήσει. 

Ο Σαρδέλας, η Μηλίτσα, ο Βουτυρένιος, ο Σοφός και ο Οκέι -μπαμ-μπαμ, έχουν τα ανοιχτήρια στο χέρι και σκέφτονται αν θα τον κάνουν ...πίτα ή απλώς θα τον διώξουν. Εσείς τι λέτε; Περιμένουμε τα κείμενα σας -μέχρι μια σελίδα το πολύ.

-Τα λουλούδια (αφού είδαμε ζωγραφιά με κυκλάμινα και διαβάσαμε ένα κείμενο της Ευγενίας Φακίνου κι ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου)
Θέλουμε να ζωγραφίσετε το αγαπημένο σας φθινοπωρινό λουλούδι, να γράψετε δυο λόγια και να μας το στείλετε

Τα κυκλάμινα της Μαρίνας Δημητριάδη:


Η συνέχεια της Ντενεκεδούπολης από τη Μαρίνα Δημημητριάδη 

-'Εχω μια διαφορετική ιδέα ,λέει τότε ο Οκει μπαμ-μπαμ 
-Να ξαναδοκιμασουμε τον μαγνήτη, ε; Το είχα σκεφτεί κι εγώ.
-Οχι Βουτυρένιε! Να  κάνουμε όπως κάναμε και πριν έρθει ο Λαδενιος. Σαν να μην ήρθε ποτέ.
-Δηλαδη; Ρώτησε με απορία ο Σαρδέλας.
-Δηλαδή, απάντησε ο Οκει μπαμ -μπαμ με επαναστατικό πνεύμα, όλα τα μικρά ντενεκεδάκια να πάνε στην πλατεία όπως κάνουν κάθε μέρα τέτοια ώρα, να γελάμε, να παίζουμε και το σημαντικότερο να γιορτάσουμε μεθαύριο την μεγαλύτερη μας γιορτή.
-Ναιιιι!! Φώναξαν όλοι βγάζοντας έναν δυνατό κρότο, όταν ένα σσσσσσσσς απλώθηκε στον χώρο .Ήταν ο Σοφός.
-Καλύτερα πρώτα να ξυπνήσει και μετά να θέσουμε σε εφαρμογή το σχέδιο .
  Μια ώρα μετά όλη η Ντενεκεδουπολη ήταν ενήμερη για την ιδέα του Οκει μπαμ-μπαμ.
  Όταν ο Λαδενιος ξύπνησε, είδε μια άλλη πόλη. Δεν ήξερε ποια, πάντως δεν ήταν σίγουρα η πόλη που εδώ και μια μέρα κυβερνούσε. Όλα τα ντενεκεδάκια χαλάρωναν στον χαλκό και στο αλουμίνιο , λέγαν τα νέα τους, γελούσαν και κανένα από αυτά δεν φορούσε καφέ φιόγκο ή καφέ παντελόνι.
   Κοίταξε αριστερά, κοίταξε δεξιά και ήταν παντού αυτό το ''χάλι''. Στο βάθος είδε τον Σαρδέλα και την Μηλίτσα να επιδιορθώνουν έναν πάγκο που θα κάθονταν ντενεκεδάκια στην μεγάλη γιορτή
 -Τι γίνεται εδώ;
   Κανείς δεν τον κοίταξε, κανείς δεν του μίλησε και ο Λαδένιος εγκατέλειψε την Ντενεκεδούπολη. Από τότε κανείς δεν τον έχει ξαναδεί-αν και εδώ που τα λέμε δεν ξέρω αν θα ήθελε να τον ξαναδεί και κανείς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου