Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Φεβρουάριος: Σεμινάριο στα Ιωάννινα με έμπνευση από τον Αντώνη Σαμαράκη

Ο Αντώνης Σαμαράκης, παιδί, στο Χαλάνδρι, όπου βρίσκεται το πεύκο του


Με το Βιβλιοπωλείο Οσελότος στα Ιωάννινα/ Διαδικτυακό Σεμινάριο, από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

Με πηγή έμπνευσης τα βιβλία, τη ζωή και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, αλλά και τους αγώνες του για Δημοκρατία και Ελευθερία και με γνώμονα την αγάπη του για τα παιδιά, με πυρήνα της ιδέας το περίφημο “Πεύκο του Αντώνη” και με συντονιστές τον συγγραφέα Κώστα Στοφόρο και την σκηνογράφο/ενδυματολόγο Πολυτίμη Μαχαίρα, ξεκινάμε το εργαστήριο “Το δέντρο του Αντώνη”.

 

Από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, και για δώδεκα δίωρες (17:30 – 19:30) διαδικτυακές συναντήσεις (συνολικά 24ώρες), θα σκεφτούμε, θα μιλήσουμε και θα… εργαστούμε, πάνω σε μαθήματα:

 

Δημιουργικής Γραφής

Εικαστικών

Θεατρικού Παιχνιδιού

Παραμυθιού και Διηγήματος

δημιουργίας Θεατρικού έργου

δημιουργίας Σκηνικών και Κοστουμιών  

 

Στο εργαστήρι θα δημιουργήσουμε ατομικά και συλλογικά και θα εικονογραφήσουμε τις δικές μας ιστορίες, θα γνωρίσουμε μεγάλους ζωγράφους και τις τεχνικές τους και θα μάθουμε πως να αξιοποιούμε κάθε είδους «άχρηστα» υλικά».

Θα μιλήσουμε για τα δέντρα από λογοτεχνική, εικαστική αλλά και περιβαλλοντική άποψη και βεβαίως θα διαβάσουμε επιλεγμένα αποσπάσματα από το σύνολο των έργων του Αντώνη Σαμαράκη. Στα εργαστήρια θα αξιοποιηθεί η κινηματογραφική μεταφορά του «Λάθους» αλλά και εκπομπές με τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε δραστήριους εφήβους (15+), σε φοιτητές, σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όλους όσοι έχουν δημιουργικές ανησυχίες ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος.

 

Δίνονται σημειώσεις, βιβλιογραφία και εργασίες για το… σπίτι.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Επιλεγμένα κείμενα θα αναρτηθούν στο ocelotos.net, στο http://paramithokouzina.blogspot.com καθώς και στα social media του βιβλιοπωλείου – εκδόσεις, Οσελότος.

Η οικονομική συμμετοχή για Φοιτητές/Ανέργους, για όλες τις συναντήσεις είναι 120,00€ και για εργαζόμενους 140,00€.

Η εξόφληση του ποσού, μπορεί να γίνει μέσα από το e-shop του ocelotos.net με PayPal ή πιστωτική κάρτα. Ειδικά με χρήση πιστωτικής κάρτας, μπορεί να γίνει εξόφληση του ποσού, έως και με τέσσερις άτοκες δόσεις.

Πληροφορίες -εγγραφές, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου