Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Το τελικό τέλος!

"Τεραμπάιτ" δια χειρός Σωκράτη Τυροκομάκη

 

Κλείνοντας το εργαστήριο μας "Ο κόσμος της Πηνελόπης Δέλτα" που υλοποιήσαμε φέτος με την εικαστικό Πολυτίμη Μαχαίρα σε συνεργασία με το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, μας περίμενε μια τελευταία ευχάριστη κι αστεία έκπληξη. Ο Σωκράτης Τυροκομάκης αποχαιρετώντας (για φέτος ελπίζουμε) έφτιαξε μια ιστορία όπου "πάντρεψε" όλες τις ιστορίες που δημιούργησε φτιάχνοντας μια τέλεια "Παραμυθοσαλάτα"

Απολαύστε ...υπεύθυνα!

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

του Σωκράτη Τυροκομάκη

Μια μέρα στον 0,5 κόσμο ο Καλαμάρι και ο Γκάρι συζητούσαν. Ξαφνικά βλέπουν ένα γουρούνι να έρχεται κοντά τους και τους ρωτάει "Ξέρετε που έχουν πάει οι φίλοι μου ; Τους ψάχνω εδώ και 2 εβδομάδες!" Ο Καλαμάρι ρωτάει "Πως έμοιαζαν οι φίλοι σου?" Ήταν ένας σκύλος, ένας λαγός, μια γάτα, ένα κοτόπουλο και μια μαϊμού", το γουρούνι απαντάει. 

Ο Γκάρι πήγε να πει κάτι αλλά πριν τα καταφέρει είδε ότι από το ποτάμι ,λίγο πιο μακριά ,κάτι να πάει να βγει. Πήγαν να δουν τι συμβαίνει και όσο ήταν πάνω από το ποτάμι ένας 6 μέτρα κροκόδειλος βγαίνει από το νερό και τους επιτίθεται, ευτυχώς χωρίς να πέτυχει κανέναν. Αρχίζουν να πολεμάνε τον τεράστιο κροκόδειλο, ο Καλαμάρι με ένα 2,5 μέτρα σάντουιτς, ο Γκάρι με τις γροθιές του και το γουρούνι με τους χαβλιόδοντες του.  

 Όσο πολεμούσανε, γύρω στα 3,5 μέτρα πιο μακριά μια περίεργη πύλη ανοίγει και από μέσα βγαίνουν πολλοί βόλοι, ένα τέρας από καλόδια, μια χελώνα, ένας λαγός, εφτά πανάσχημοι νάνοι, ένας προϊστορικος ανθρώπος και μια έχιδνα.

Η μάχη σταμάτησε απότομα και όλοι ήταν μπερδεμένοι με το τι έγινε και που βρίσκονται . Οι βόλοι είπαν ότι είναι όλοι μαζί μια ποδοσφαιρική ομάδα ονόματι Βολοφλούδιστες, το τέρας από καλόδια είπε ότι λέγεται τεραμπαϊτ και το ότι μισεί τους μοντέρνους ανθρώπους, η χελώνα είπε ότι έκανε έναν άγωνα με τον λαγό και νίκησε, ο λαγός είπε ότι όσο έκανε τον αγώνα με την χελώνα τον απήγαγαν εκείνοι οι νάνοι και σχεδόν τον έφαγαν, οι νάνοι λένε ότι ο λαγός λέει ψέματα και το ότι δεν έχουν δει ποτέ λαγό, ο προϊστορικός άνθρωπος είπε ότι λέγεται ούγκα μπούγκα και το ότι του αρέσει κρέας μαμούθ, και η έχιδνα είπε ότι λέγεται Οβελίξ και τον μπερδεύουν για όχι πραγματικό ζώο πολλά άτομα. 

Ξαφνικά μια γιγαντιαία πύλη εμφανίζεται και από μέσα της βγαίνει ένας γιγάντιος κλόουν, ο οποίος παίρνει έναν από τους βόλους , τον πετάει πανώ στους άλλους βόλους και αρχίζει άλλη μάχη. Ο κροκόδειλος αρπάζει το χέρι του κλόουν και το κόβει, το τεραμπαϊτ δημιουργεί ηλεκτροπληξία στον κλάουν, ο ούγκα μπούγκα τον χτυπάει με το ρόπαλο του, ο Οβελίξ τον καρφώνει με τα αγκάθια του, οι βόλοι εκσφενδονίζονται από μια σφεντόνα. 

Σιγά σιγά ο κλόουν νικήθηκε και με τον θάνατο του όχι μόνο αυτός αλλά και όλοι που εμφανίστηκαν από τις πύλες ρουφήχτηκαν μέσα τους.

 Ο κροκόδειλος, το γουρούνι, ο Καλαμάρι και ο Γκάρι που δεν ρουφήχτηκαν αποφάσισαν να μην ξαναμιλήσουν για αυτό εκτός αν ξαναγίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου