Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«Διαβάζω & Μοιράζομαι» - Δράση για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας

Greek IBBY- KYKLOS PAIDIKOY VIVLIOY
«Διαβάζω & Μοιράζομαι» - Δράση για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας
Για τρίτη χρονιά, προσκαλούμε τα μονοθέσια και διθέσια σχολεία, σε όλη την Ελλάδα, να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση "Διαβάζω & Μοιράζομαι, η οποία βασίζεται σε ένα σύστημα ανοιχτής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης. 

(1) Πώς μπορεί το σχολείο μου να λάβει μέρος στο πρόγραμμα:
Η διεύθυνση του σχολείου κάνει μια ηλεκτρονική αίτηση (αποκλειστικά με e-mail στο IBBYreadandshare@gmail.com), αναγράφοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου και των εκπαιδευτικών συντονιστών που επιθυμούν να συντονίσουν τη δράση. Οι προθεσμίες των αιτήσεων για την πρώτη φάση του προγράμματος είναι από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. Μετά από κλήρωση, και εφόσον το σχολείο σας επιλεγεί, θα λάβετε ηλεκτρονική επιστολή για την ένταξη του σχολείου σας στο πρόγραμμα, ώστε να προχωρήσετε στην επόμενη φάση.

(2) Τι πρέπει να κάνω εφόσον το σχολείο μου επιλεγεί:
Το σχολείο σας, εφόσον επιλεγεί, ορίζει έναν ή δύο υπεύθυνους εκπαιδευτικούς ως συντονιστές. Με τη φροντίδα των συντονιστών το σχολείο δημιουργεί στο προαύλιο ή στην είσοδο ένα «σπιτάκι», το οποίο να μπορεί να φιλοξενήσει τα βιβλία. Το «σπιτάκι» μπορεί να είναι ένα ξύλινο ή μεταλλικό κουτί [πλάτος: 70 εκ., βάθος: 30 εκ. ύψος: 40 εκ. περίπου] ή ο,τιδήποτε άλλο τα παιδιά αποφασίσουν και πρέπει να τοποθετηθεί σε χώρο όπου τα παιδιά έχουν ελεύθερη πρόσβαση, προφυλαγμένο από βροχή και ήλιο. Το «σπιτάκι» θα φέρει εξωτερικά το λογότυπο της δράσης «Διαβάζω & Μοιράζομαι» και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, το οποίο θα σας σταλεί μαζί με τα βιβλία.

(3) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ενεργειών:
Μόλις είναι έτοιμο το σπιτάκι, τα βιβλία θα σταλούν ως δέμα. Τα έξοδα αποστολής καλύπτει το σχολείο με αντικαταβολή. Εναλλακτικά, εκπρόσωπος του σχολείου μπορεί να παραλάβει τα βιβλία κατόπιν επικοινωνίας από το γραφείο μας στην Αθήνα. Κάθε βιβλίο θα φέρει σφραγίδα και αυτοκόλλητο με το σήμα και τον τίτλο της δράσης. Τα βιβλία προέρχονται από όλους τους εκδοτικούς οίκους και κατατέθηκαν από εκδότες και δημιουργούς τα τελευταία χρόνια 3 χρόνια προς βράβευση από τις επιτροπές των βραβείων μας.

(4) Πώς θα λειτουργεί ο δανεισμός:
Τα παιδιά θα μπορούν, ελεύθερα, να δανείζονται βιβλία, να τα διαβάζουν και να τα επιστρέφουν στη θέση τους, ώστε να συναντήσουν τον επόμενο αναγνώστη. Όταν επιστρέψουν το βιβλίο, μπορούν να δανειστούν άλλο κι άλλο. Μπορούν ακόμα να αφήσουν τα δικά τους βιβλία και να τα μοιραστούν με άλλους αναγνώστες.

*Η δράση «Διαβάζω και Μοιράζομαι» (#ReadandShare) βασίζεται σε ένα ελεύθερο σύστημα δανεισμού για άμεση πρόσβαση των παιδιών στα βιβλία και μοναδικό στόχο έχει τη δημιουργία αναγνωστών από μικρή ηλικία.
Γιατί... διαβάζοντας βιβλία, μοιραζόμαστε τη χαρά της ανάγνωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου