Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ένα ξεχωριστό τριήμερο στα Ιωάννινα



Βρεθήκαμε με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα  και συμμετείχαμε στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος με θέμα: «Λογοτεχνία και Παιδεία», που θα πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ» της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


 

Στο Συνέδριο αναπτύξαμε το θέμα «Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή στο Μουσείο» 
Μίλησαν ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ Σταύρος Γρόσδος, η Πρόεδρος του Μουσείου Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή, η Άλκηστις Κυριακή -Γεωργούλη και ο Κώστας Στοφόρος

Σταύρος Γρόσδος, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. "Δημιουργική Γραφή σε χώρους πολιτισμικής αναφοράς -μουσεία, πινακοθήκες, αρχαιολογικοί χώροι- στα πλαίσια της άτυπης (μη σχολικής) εκπαίδευσης"

Ευαγγελία Κανταρτζή, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., Πρόεδρος Ε.Κ.Ε.ΔΙ.Σ.Υ.
"Ανακαλύπτοντας τα αναγνωστικά των λογοτεχνών: ένα πρόγραμμα του
Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης"

Άλκηστις-Κυριακή Γεωργούλη, Δασκάλα, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια,Π.Τ.Δ.Ε. Ε.Κ.Π.Α.
"Ο Μίμης και η Άννα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης - Εκπαιδευτικό
Πρόγραμμα για τα παλιά Αναγνωστικά"

Κωνσταντίνος Στοφόρος, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος "Λογοτεχνία και δημιουργική γραφή στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης"

Άλκηστις Γεωργούλη -Άννα Λεμονίτση σε μια διαφορετική παρουσίαση

Παίζοντας βιωματικά παιχνίδια



Παράλληλα, το Σάββατο το απόγευμα είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε εκπαιδευτικούς και φοιτητές στο Βιωματικό Σεμινάριο Μουσειακής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανοιχτό Παράθυρο.



Περάσαμε καταπληκτικά μέσα από δημιουργικές δράσεις και βιωματικά παιχνίδια, όπου αποδείχθηκε πως υπάρχουν άνθρωποι με δημιουργική και ολοζώντανη φαντασία


Την Κυριακή  το μεσημέρι σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Οσελότος και τις Εκδόσεις Κέδρος παρουσιάσαμε την εκδήλωση με θέμα:   Μαθαίνοντας την τοπική ιστορία μέσα από το παραμύθι και τη μυθοπλασία.


Εννοείται πως περπατήσαμε στην παλιά πόλη και στη λίμνη, κάνμε πολλές συζητήσεις και φυσικά δοκιμάσαμε την περίφημη κουζίνα των Ιωαννίνων












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου