Βροχερός καιρός, ώρα για μαγειρική απλή, νόστιμη και γεμάτη... πρωτεΐνες!
Μπορείτε με παρόμοια λογική να αξιοποιήσετε τα μακαρόνια που έχουν περισσέψει, όπως κι αν είναι μαγειρεμένα. Μπορείτε να βάλετε γάλα αντί για κρέμα γάλακτος ή να αυξήσετε τον αριθμό των αυγών.
Συστατικά:
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6
3/4 του φλιτζανιου κρέμα γάλακτος
6 αυγά
Ελαιόλαδο
Τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση Grana)
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250ο C
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο (με μέτρο το αλάτι)
Βράζουμε τα μακαρόνι (φυσικά al dente)
Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μείγμα
Τα βάζουμε όλα ένα στρογγυλό ταψί που έχουμε πριν λαδώσει
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και...τρώμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου