Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Παραμυθο- μαγειρέματα: Σάββατο, 13 Οκτωβρίου

Τα Σάββατα έχουν χρώμα, γεύση, ήχους και …παιχνίδια!

Πώς συνδυάζονται τα παραμύθια με τη μαγειρική, το μυρωδάτο καφέ και το κουκλοθέατρο; Κάθε Σάββατο ο χώρος «Τέχνης Βήματα» ((Ηρακλειδών 54, Θησείο ~ Τ.Κ. 118 51 ~ τηλ: (210) 522 9339 - 698 010 0398 - info@texnisvimata.gr ) φιλοξενεί τον Κώστα Στοφόρο και την Παραμυθοκουζίνα του, για ένα δίωρο διασκεδαστικό, αλλά και δημιουργικό. Θεατρικό παιχνίδι, μαγειρική, μαθήματα διατροφής συνδυάζονται με τα παραμύθια και τις ιστορίες των παιδιών.
Την ίδια ώρα οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν ή απλά να απολαμβάνουν τον καφέ τους σε μια από τις φιλόξενες αίθουσες του «Τέχνης Βήματα»

 Ξεκινάμε στις 13 Οκτωβρίου (12- 2 το πρωί) με «Παραμυθο -μαγειρέματα»

Φτιάχνουμε παραμύθι μαγειρεύοντας και μαγειρεύουμε φτιάχνοντας παραμύθια. Μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι τους κανόνες της σωστής διατροφής, ανακατεύουμε τα υλικά για μια απλή συνταγή που θα γευθούμε μετά όλοι μαζί, γονείς και παιδιά, αφηγούμενοι το παραμύθι μας. Με τη βοήθεια των διατροφολόγων Γιώτας Μίαρη και Μαριέττας Μιχαήλ οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα διατροφής των παιδιών.  

Στις 20 Οκτωβρίου συνεχίζουμε με Κουκλοθέατρο Με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι και το παίζουμε όλοι μαζί στο κουκλοθέατρο σε μια πραγματικά «διαδραστική» παράσταση, όπου τα ίδια τα παιδιά επιλέγουν πως θα συνεχιστεί η ιστορία και παίζουν με τις κούκλες τους διάφορους ρόλους. Η παράστασή μας θα ηχογραφηθεί ώστε μετά να μπορεί να έχει κανείς ένα αντίτυπο –αναμνηστικό της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου