Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η Μαγική Πίτα


Σήμερα στο "Τέχνης Βήματα" αρχίσαμε τα Παραμυθο- Σάββατά μας. Μαγειρέψαμε φαγητό και παραμύθι! Φτιάξαμε τρεις πίτες, που μπορεί να μην ήταν μαγικές, αλλά ήταν πεντανόστιμες. Δεν έμεινε ψίχουλο...
Όσο για τους γονείς, τους ανέλαβαν τρεις (!) διατροφολόγοι και είχαν μια καλή ενημέρωση για θέματα διατροφής των παιδιιών. (Ευχαριστώ τους Μαριέττα Μιχαήλ, Γιώτα Μίαρη και Άλεξ Πέππα, που πάντα μοιράζονται πρόθυμα τις γνώσεις τους)
Ταυτόχρονα, με τη μεγάλη παρέα που μαζεύτηκε, παίρνοντας έμπνευση από τις μυρωδιές που γέμισαν το χώρο φτιάξαμε κι ένα παραμύθι, που δεν μπορούσε να έχει άλλο τίτλο εκτός από:  

ΜΑΓΙΚΗ ΠΙΤΑ

 Συναντάμε λοιπόν τον πρίγκιπα και τη Χιονάτη την επομένη του γάμου τους. Η Χιονάτη αποφασίζει να φτιάξει πρωινό και ο πρίγκιπας φεύγει να μαζέψει τα υλικά:

-3 αβγά
-3 ποτήρια γάλα
-3 ποτήρια αλεύρι
-3 ποτήρια τυρί τριμμένο (φέτα & κεφαλοτύρι)
-1 ποτήρι λάδι

Καθώς ετοιμάζανε την πίτα, ο Πρίγκιπας που ήταν λάιμαργος τσιμπολογούσε το τυρί. Η Χιονάτη νευρίασε και τότε ο Πρίγκιπας της είπε την ιστορία με το Γενναίο Ραφτάκο που είχε νικήσει το Γίγαντα στίβοντας ένα κομμάτι τυρί και βγάζοντας γάλα (ο Γίγαντας πίστεψε πως ο Ραφτάκος έβγαλε γάλα από την πέτρα, τρόμαξε με την υποτιθέμενη δύναμή του και το έβαλε στα πόδια!)

Της Χιονάτης, ακούγοντας το παραμύθι, της άνοιξε η όρεξη κι άρχισε κι αυτή να τσιμπολογάει το τυρί. Ευτυχώς τους έμεινε αρκετό και για την πίτα.
  
Βεβαίως καθώς ζούμε στον κόσμο των παραμυθιών, η πίτα είχε κι ένα ακόμη μαγικό συστατικό. Όποιος λοιπόν έτρωγε από αυτήν, μπορούσε αν ήθελε, να γίνει αόρατος, να περνάει μέσα από τους τοίχους και να πετάει. Ο πονηρός Αλκιβιάδης αποφάσισε να κλέψει την πίτα. Ντύθηκε υπηρέτης, μπήκε στο παλάτι και την άρπαξε!
Ο Πρίγκιπας και η Χιονάτη κάλεσαν τότε για βοήθεια τον μυστικό πράκτορα Μυστικάκη (κρητικής καταγωγής). Ο Μυστικάκης ήταν κοντός, φορούσε μπεζ καπέλο που έκρυβε το πρόσωπό του, μπεζ καμπαρντίνα, μπότες, μαύρο παντελόνι, μαύρη μπλούζα. Ο Μυστικάκης αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Αφού κάπνισε το τσιγάρο του, ξεκίνησε να βρει το μάγο Κακίστροφο Μεγαλοφυή. Ο οποίος βεβαίως ήταν κακός, αλλά για το χρήμα μπορούσε να κάνει ακόμη και ...καλό! Έτσι με αντάλλαγμα ένα πουγκί χρυσάφι έδωσε στο Μυστικάκη ένα Μαγικό Φακό, που εντοπίζει τους αόρατους κι ένα φίλτρο που καταστρέφει τις μαγικές δυνάμεις.
Ο πράκτορας ακολούθησε τα ίχνη του Αλκιβιάδη ως το Βουνό του Αετού. Εκεί τον εντόπισε με το φακό, του έριξε φίλτρο καθώς πετούσε κι ο Αλκιβιάδης έπεσε κάτω. Ο Μυστικάκης τον συνέλαβε, τον πήγε στο παλάτι και τον ρίξανε στη φυλακή. Και ζήσαν όλοι καλά φτιάχνοντας πολλές καινούργιες πίτες.

ΥΓ1. Η εικονογράφηση είναι της Ουρανίας 
ΥΓ2. Το παραμύθι φτιάχτηκε με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ" (Κριτική)
ΥΓ3. Το επόμενο Σάββατο, πάλι στις 12, συνεχίζουμε με κουκλοθέατρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου