Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Τα παραμύθια του 41ου δημ σχολείου Θεσ/νίκης

 Με μεγάλη ευχαρίστηση, έπαιξα με τη μαγική τράπουλα μαζί με τα πρωτάκια του 41ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης και φτιάξαμε δυο πολύ όμορφα παραμύθια! Η συνεργασία με τις δασκάλες τους, την Ειρήνη Ρογδάκη και την Τασούλα Τσιουμήτα ήταν άψογη και οι ώρες κύλησαν σαν νεράκι. Νιώθω μεγάλη χαρά, όταν βλέπω παιδιά να αγαπούν τις δασκάλες τους με τον ολότελα δικό τους τρόπο και δασκάλες που το αντιλαμβάνονται και πάνε ένα βήμα μπροστά αυτό που λέμε εκπαίδευση. Θέλω να τις ευχαριστήσω για την ευκαιρία που έδωσαν στη μαγική τράπουλα των παραμυθιών, να τρυπώσει σαν εκπαιδευτική διαδικασία στις τάξεις τους, που έπαιξαν μαζί με τους μαθητές τους και βοήθησαν τα παιδιά, όχι μόνο να εκφράσουν με λέξεις τις εικόνες της φαντασίας τους και τη σκέψη τους, αλλά και να ακούνε τους συμμαθητές τους όταν έκαναν το ίδιο. Όποιος έχει βρεθεί και εργαστεί σε τάξη γνωρίζει πως αυτό είναι και ένας μικρός άθλος....
και τώρα σειρά έχουν τα υπέροχα παραμύθια των παιδιών!!!!!!!!!!!

Α1. με δασκάλα την Τασούλα Τσιουμήτα

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που ήθελε να διασχίσει ένα απαγορευμένο δάσος. Το να διασχίσεις το δάσος το απαγόρευε με νόμο ο Γιώργος ο ζωγράφος. Το κοριτσάκι μας όμως που το έλεγαν Κατερίνα, παρ' όλα αυτά ήθελε να περάσει μέσα από το δάσος για να πάει στη γιαγιά της. Έτσι και έκανε.

Στο δρόμο, έχασε το καλαθάκι με το φαγητό και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γιώργος ο ζωγράφος εμφανίστηκε μπροστά της και της απαγόρευσε να διασχίσει το δάσος παραπέρα. Η Κατερίνα όμως βρήκε άλλο μονοπάτι, αλλά ο Ζωγράφος ο Γιώργος της απαγόρευσε να περάσει κι από εκεί.

Ξαφνικά μπροστά στην Κατερίνα εμφανίστηκε ένα γαϊδουράκι  που το έλεγαν Σταύρο και αυτό είπε στην Κατερίνα: "Ανέβα στην πλάτη μου και γω θα σε βοηθήσω να περάσεις το μονοπάτι και να πας στο χωριό. Ξεκίνησαν λοιπόν ο γάιδαρος και η Κατερίνα και ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους η γιαγιά. Μετά την πρώτη χαρά και συγκίνηση η γιαγιά και η εγγονή αντάλλαξαν τα δώρα τους. Η Κατερίνα έδωσε στη γιαγιά κοσμήματα και η γιαγιά της έδωσε μια κούκλα και ένα στέμμα.

Μόλις η Κατερίνα που ήταν ήδη όμορφη έβαλε το στέμμα, έγινε πεντάμορφη! Απρόσμενα εμφανίστηκε μπροστά τους ένας άσχημος αστυνομικός, ο Αναστάσης που ήθελε να πάρει το στέμμα για να γίνει όμορφος.

Ο αστυνομικός είχε την ικανότητα να κάνει διάφορα μαγικά. Μεταμορφώθηκε λοιπόν σε ένα άσχημο σκιάχτρο. Η Κατερίνα μάλωσε με το σκιάχτρο επειδή το σκιάχτρο είχε διώξει όλα τα πουλιά που τόσο της άρεσαν. Στον καυγά υπερίσχυσε η Κατερίνα που ήταν άνθρωπος και όχι ένα σκιάχτρο φτιαγμένο από άχυρο.

Συνέχισε λοιπόν το ταξίδι, αφού πρώτα πήρε το στέμμα από το σκιάχτρο. Το φόρεσε και εμφανίστηκε στη μαμά της. Πως να τη γνωρίσει η μαμά της τώρα που ήταν πανέμορφη; Εκείνη τη στιγμή, εμφανίζεται πάλι ο Αναστάσης που ήταν χοντρομπαλά. Η Κατερίνα γρήγορα γρήγορα ανοίγει μια πόρτα, κλείνει μετά την πόρτα  και δίνει στον Αναστάση να τρώει μόνο σαλάτες για να αποκτήσει υγιεινές συνήθειες διατροφής. Ο Αναστάσηε αδυνατίζει και ευχαριστεί την Κατερίνα.

Φεύγοντας ο Αναστάσης, από την φυλακή με τις σαλάτες, βρήκε τον Γιώργο τον ζωγράφο ο οποίος αποφάσισε να σταμτήσει την απαγόρευση για να διασχίζεις το δάσος.

Μετά από πολλά χρόνια που η Κατερίνα έχει μεγαλώσει, σε μια βόλτα της γνωρίζει τον γιώργο τον ποδοσφαιριστή. Γνωρίστηκαν, αγαπήθηκαν και παντρεύτηκα.

ΤΕΛΟΣ


Α2. με δασκάλα την Ειρήνη Ρογδάκη

Ο ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Σοκολατένος ζούσε σ' ένα χωριό που απαγορευόταν η σοκολάτα. Του έλειπε η σοκολάτα τόσο πολύ που έφαγε κρυφά. Ύστερα επειδή είχε μεγάλη λαχτάρα για τη σοκολάτα αποφάσισε να πάει να βρει τη Σοκολατένια χώρα.

Ο Σοκολατένιος είχε αποστολή του να βρει τη χώρα που μπορείς να τρως σοκολάτα χωρίς να απαγορεύεται. Στο δρόμο που ξεκίνησε για να αναζητήσει τη Σοκολατένια χώρα συναντάει τον κ. Γιώργο που η δουλειά του είναι να χαρίζει σοκολάτες και του δωρίζει πολλές.

Τα δώρα ήταν μαγικά και όταν έτρωγες μια σοκολάτα αντί να μικραίνει μεγάλωνε! Ξαφνικά όμως συναντάει τον Σούπερμαν που νομίζει ότι ο Σοκολατένιος έχει τη δική του σοκολάτα. Τότε του δίνει μία και τον ρίχνει κάτω. Ο Σούπερμαν μπορούσε να πετάξει και να βγάλει λέιζερ από τα μάτια του!

Ο Σοκολατένιος και ο Σούπερμαν τελικά θα αγωνιστούν στο ΚΟΛΥΜΠΙ στην Κυπαρισσία. Ο Σοκολατένιος όμως έφαγε τη σοκολάτα του και έτσι ήταν πιο γρήγορος και νίκησε το Σούπερμαν στο κολύμπι!

Θέλει τώρα να γυρίσει σπίτι του, ο Σοκολατένιος, αλλά ένας μεγάλος γίγαντας του κόβει το δρόμο και δεν τον αφήνει να πάει στη σοκολατένια χώρα. Έτσι γυρίζει στο σπίτι του όμως εκεί κανείς δεν τον γνωρίζει επειδή ήταν αγνώριστος από το πολύ κολύμπι και ήταν πολύ γυμνασμένος!

Στο χωριό του που απαγορεύονται οι σοκολάτες βρίσκει τον Αλαντίν, που δεν είναι ο Αλαντίν και κυκλοφορεί και λέει σε όλους πως είναι ο Αλαντίν. Στο μεταξύ, ο Σοκολατένιος μαζί με τον σκύλο τους τον Ντιέγκο αναλαμβάνουν να βρουν τις κρυμμένες σοκολάτες και έτσι ο Σοκολατένιος μπήκε σ' όλα τα σπίτια αλλά δεν βρήκε πουθενά σοκολάτες γιατί τις είχε κλέψει ο Αλαντίν και τις είχε βάλει πάνω σ' ένα δράκο.

Άρχισαν να κυνηγάνε το δράκο σ' όλο τον πλανήτη για να πάρουν τις σοκολάτες και να τις δώσουν στον δήμαρχο γιατί όποιος φέρει τις σοκολάτες θα πάρει 300000000 δολάρια. Για να μην τους ακούσουν έβαζαν αυτοκολλητάκια στα μάτια και ωτοασπίδες στ' αυτιά.

Ο Σοκολατένιος μαζί με το σκύλο του βγάλανε από τον Αλαντίν τη στολή! Ο Αλαντίν αποκαλύφθηκε και τον βάλανε τιμωρία με χειροπέδες στα χέρια και τα πόδια σε μια φυλακή που όταν κλείνει δεν ανοίγει με τίποτα. Μετά πήραν τη φυλακή και την πέταξαν στον πιο βαθύ γκρεμό.

Ο Σοκολατένιος μετά γνώρισε μια κοπέλα, την Σοκολατένια και της ζήτησε να την παντρευτεί. Μετά το γάμο χορέψανε και από τον πολύ χορό κουράστηκαν τα πόδια τους και μπήκανε σε μια άμαξα για να πάνε σπίτι τους.

Τα μικρά σοκολατάκια έφτιαξαν ένα σοκολατένιο άγαλμα για τον Σοκολατένιο ήρωα που ήταν σούπερ ήρωας και έτρωγε σοκολάτες για να τον ευχαριστήσουν και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

ΤΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου