Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πόρτο Ράφτη, Παρασκευή 19 Ιουλίου: Η πρώτη βραδιά παραμυθιού για το φετινό καλοκαίρι!


 Η παρέα του Πόρτο Ράφτη, μετά τις περσινές βραδιές παραμυθιού επιστρέφει κρατώντας αυτή τη φορά στα χέρια της όχι μόνο τη Μαγική Τράπουλα, αλλά και ένα μαγικό βιβλιαράκι: Το παράξενο ταξίδι του Μεσιέ Βερν της Cristina Chiappinelli
Το βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Ιούνιο του 2013 με τα φτερά των εκδόσεων Σαΐτα και μπορείτε να το διαβάσετε και να το κατεβάσετε εδώ



Καθώς το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και αφορμή για μια πρώτη γνωριμία με το έργο του Ιουλίου Βερν σκεφτήκαμε να το διαβάσουμε στα παιδιά και να εμπνευστούμε τα παραμύθια μας από τις καταπληκτικές του ιστορίες.

Καλό είανι στις μέρες που μεσολαβούν όσοι μπορείτε -μικροί και μεγάλοι να διαβάσετε ή να ξαναθυμηθείτε μερικά από τα βιβλία του και να τα παρουσιάσετε /προτείνετε και σε μας στη βραδιά παραμυθιού.

Από τα δικά μου αγαπημένα είναι: Δυο χρόνια διακοπές, Μιχαήλ Στρογκόφ, Ο πιλότος του Δούναβη, Τα Τέκνα του πλοιάρχου Γκράντ, Ο Δεκαπενταετής πλοίαρχος, η Σφίγγα των Πάγων (στο τέλος θα τα βάλω όλα!!!)
Επίσης για τους πιο μεγάλους προτείνω τους "Ναυαγούς του Ιωνάθαν" ένα μυθιστόρημα με έντονο κοινωνικό προβληματισμό.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 8 μμ στο Πόρτο Ράφτη -περιοχή Πανόραμα (κοντά στο Αυλάκι) στα σκαλάκια της οδού Αμυγδαλιάς!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου που μας δίνει την έμπνευση:

Η Cristina Chiappinelli, γεννήθηκε το 1986 στην Cosenza της Ιταλίας και σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές -με αντικείμενο το παραμύθι και την εικονογράφηση- στη Σχολή Καλών Τεχνών της Macerata. Κατά τη φοίτησή της εκεί, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον εκδοτικό οίκο Topipittori του Μιλάνου, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα από παγκοσμίου φήμης εικονογράφους (Roberto Innocenti, Fabian Negrin, Pablo Auladell και Javier Zabala). Η λογοτεχνία αποτελεί μία σημαντική πηγή άντλησης θεμάτων, αφού έχει εμπνευστεί από έργα όπως: "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι", "Χίλιες και μία νύχτες, "Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" και "Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα". Τέλος, έχει εκθέσει τις δημιουργίες της (κυρίως λινογραφίες) σε πολυάριθμες ομαδικές και προσωπικές εκθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου