Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Τρώω σωστά και γελάω στην Αγία Παρασκευή!

Ο Κακός Γαριδάκιας επιτίθεται! (ζωγραφιά της Στεφανίας Βελδεμίρη από το Πράσινο Παραμύθι)
 
Το Σάββατο το πρωί στις 11, η Παραμυθοκουζίνα θα βρεθεί στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Αγίας Παρακευής (Χίου & Σωτήρος 2- Κοντόπευκο)
Αυτή τη φορά με οδηγό το Πράσινο Παραμύθι αξιοποιούμε τη μαγεία των παραμυθιών, το παιχνίδι, αλλά και τη δημιουργική συζήτηση για να μάθουμε όλοι να τρώμε σωστά και να γελάμε. και πρωτίστως τα παιδιά.

Θα μιλήσουμε, θα δημιουργήσουμε παραμύθια με τη Μαγική Τράπουλα και θα φτιάξουμε παραμυθένιες λιχουδιές

Η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή!

Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πως οι ήρωες του «Πράσινου Παραμυθιού» - ο Φρουτένιος και η Λαχανίτσα- μπορούν με μαγικό τρόπο να πετύχουν εκεί που συχνά όλοι εμείς οι μεγάλοι …σκοντάφτουμε!
Το Πράσινο Παραμύθι είναι ένα εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα και από τη δημιουργική φαντασία των παιδιών. Το καθένα μπορεί να βάλει τη δική του υπογραφή. Να φτιάξει τις δικές του ιστορίες. Να μάθει παίζοντας.

Το βιβλίο περιλαμβάνει δυο παραμύθια, το ένα για να το συνεχίσουν τα ίδια τα παιδιά, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ερωτηματολόγιο, την …μυστική εξίσωση της διατροφής, οδηγίες για την αξιοποίηση του υλικού σε σεμινάρια ή στην τάξη, συμβουλές για τα παιδιά και τους γονείς για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε τη διατροφή μας ώστε να είναι υγιεινή, απολαυστική και …γεμάτη χαμόγελα!



Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής -Παράρτημα Κοντόπευκου
Διεύθυνση: Χίου & Σωτήρος 2, Αγία Παρασκευή, T.K.153 43, Αθήνα
Τηλέφωνo: 2106000943
FAX: 2106011945
E-Mail: viv-agp2@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου