Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Ζωής βήματα, ανθρώπων στιγμές: Το Κόκκινο Παραμύθι ταξιδεύει στην Καβάλα
Με πρωτοβουλία του Ηρακλή Λαμπαδαρίου και των εκδόσεων Σαΐτα, το Κόκκινο Παραμύθι συμμετείχε σε μια ξεχωριστή δράση στη Καβάλα. 
Διαβάζω:
Με αφετηρία την αποτύπωση στιγμών της Καβάλας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Αναστάσιου Βογιατζίδη, και με κινητήριο δύναμη τον ενθουσιασμό των παιδιών που συμμετείχαν στο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά του Ηρακλή Λαμπαδαρίου, ολοκληρώθηκε η παράλληλη δράση του 57ου Φεστιβάλ Φιλίππων «Ζωής βήματα, ανθρώπων στιγμές» στο άλσος των Πεντακοσίων.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας οι λεζάντες των οποίων είχαν αποσπάσματα από διάφορα λογοτεχνικά έργα των Εκδόσεων Σαΐτα που είχαν επιλέξει οι συγγραφείς, αφυπνίζοντας συναισθήματα και αισθήσεις. Προσθέτοντας κι άλλα οδηγήθηκαν στο «δέντρο των συναισθημάτων» όπου ο καθένας απομόνωσε ένα μονάχα συναίσθημα για να το ντύσει με ήχους μέσα από το εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων (κλακέτες, ξυλόφωνο, ραβδάκι βροχής, ταμπουρίνο, ντραμς, κιθάρα, ταμπούρλο, μαράκες, φλάουτο, σείστρα), ενώ μπορούσε να του δώσει χρώμα μέσα από το εργαστήριο κατασκευής διακοσμητικών από μεταλλικά καπάκια αναψυκτικών της Μαίρης Λαμπαδαρίου.

Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, η έκθεση φωτογραφίας μπορεί να φιλοξενηθεί και σε άλλα μέρη της χώρας μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Εκδόσεις Σαΐτα για περισσότερες πληροφορίες.

Οι φωτογραφίες της δράσης είναι της Διάνας Σεϊτανίδου.  

Η συμμετοχή μας:


"...δεν ζωγράφιζε πια μόνον αυτά που έβλεπε, αλλά και όσα ήταν αόρατα στους άλλους. Όλα εκείνα που θα μπορούσαν να υπάρχουν αν ο κόσμος ήταν διαφορετικός. Αν σταματούσε που και που για να ονειρευτεί… Αν κοιτούσες -ας πούμε- προσεκτικά στον ουρανό θα έβλεπες ξεκάθαρα πως μέσα στο γεμάτο βροχή σύννεφο κρυβόταν ένα παραμυθένιο κόκκινο κάστρο. Μια ολόκληρη πόλη γεμάτη ζωή. Κόκκινη..."

Κώστας Στοφόρος
Το κόκκινο παραμύθι
Εκδόσεις Σαΐτα
Ιούλιος 2013
ISBN: 978-618-5040-09-3
www.saitapublications.gr

«Ζωής βήματα, ανθρώπων στιγμές»/ Παράλληλη δράση του 57ου Φεστιβάλ Φιλίππων/ Info link: www.saitapublications.gr/2014/07/zois.vimata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου