Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Της Μοίρας το Χρυσό Δαχτυλίδι



Την Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι) θα έχουμε την ευκαιρίανα απολαύσουμε τη Σάσα Βούλγαρη, σε μια αφήγηση παραμυθιών για ενήλικο κοινό:



 
 Της Μοίρας το Χρυσό Δαχτυλίδι
 
Η μια ιστορία μπλέκει μέσα στην άλλη σε μια απολαυστική περιπέτεια όπου ξεδιπλώνεται ο ερωτικός καημός ενός πρίγκιπα για μια πανέμορφη βασιλοπούλα! Ο πόνος ενός παντοδύναμου Βεζύρη, ο άγριος θυμός του Σουλτάνου, η μαγευτική βραδιά μέσα σ΄ ένα οθωμανικό λουτρό, βασιλικά κυνήγια και μυθικά ανατολίτικα παζάρια, δυσκολόλυτα αινίγματα... όλα έχουν θέση σε μια αφηγηματική βραδιά που θυμίζει Χίλιες και Μία Νύχτες!



Η ψυχοπαιδαγωγός και επαγγελματίας αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη ανήκει στους πρωτεργάτες της νεο-αφήγησης στην Ελλάδα για ενήλικο και παιδικό κοινό και αφηγείται επαγγελματικά από το 1993. Είναι πρωτοπόρος, στην Ελλάδα, στο θέμα της αφήγησης μέσα σε μουσειακούς χώρους, με τη μεγαλύτερη παρουσία σε αυτόν τον τομέα και σημαντική συμβολή ώστε να γνωστοποιηθούν και να καθιερωθούν τα προγράμματα αφήγησης μέσα στα μουσεία. Η Σάσα  Βούλγαρη σχεδιάζει τα προγράμματά της με πρωτότυπα δικά της αφηγήματα και διασκευές από παλιές παραδοσιακές ιστορίες. Τραγουδάει και συνοδεύει με μουσικά όργανα από όλον τον κόσμο.

• Το Δεκέμβριο του 2013 κλήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή να δημιουργήσει, σκηνοθετήσει και να αφηγηθεί «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων» στην 1η  επίσημη παρουσίαση της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ.
• Από το 2014 είναι υποψήφια της SCBWI – Greece, ως storyteller, για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, το μεγαλύτερο βραβείο για την παιδική λογοτεχνία στον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που επαγγελματίας αφηγητής αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης "Οθωμανική Αθήνα, 1458-1833"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου