Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Παραμύθια και ταξίδια στη Λέρο


Μετά το κυνήγι θησαυρού του Σαββάτου την Κυριακή το βράδυ συναντηθήκαμε μικροί και μεγάλοι στον Φάρο στην Αγία Μαρίνα.
Ο υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέρου Δημήτρης Σταματέλος και η δασκάλα Έλενα Κτιστάκη διάβασαν ένα απόσπασμα από την Πέμπτη πόλη των Δωριέων.

Μαζί μας και η νηπιαγωγός Φανή Ιωαννίδου, αλλά και ο Πέτρος Κωνσταντάρας από το Βιβλιοπωλείο "Το Στέκι"Όσο σουρούπωνε κι η ζέστη γινόταν λιγότερη όλο και περισσότεροι μαζευόμασταν.

Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών τα παιδιά δημιούργησαν τρεις ιστορίες που μας τις παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο.

Η ...Κριτική Επιτροπή -από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών της Λάρισας- απεφάνθη ότι και τα τρία παραμύθια αρίστευσαν! Έτσι δεν βγήκε νικητής.Οπότε λύσαμε τις διαφορές μας με διαγωνισμό τραγουδιού:

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε αγόρια και κορίτσια και έπρεπε να βρουν και να τραγουδήσουν τραγούδια που να έχουν μέσα τη λέξη που αποφάσιζε η Κριτική Επιτροπή.Τα αγόρια κέρδισαν στο νήμα...

Δεν μας έφταναν όμως αυτά και το άλλο πρωί βρεθήκαμε με πολλά ακόμη παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και μιλήσαμε, διαβάσαμε, παίξαμε με θέμα τα ταξίδια.

Ακολούθησε και πάλι διαγωνισμός τραγουδιού, αλλά αυτή τη φορά είχαμε ισοπαλία.


Δώσαμε ραντεβού για το Φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου