Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Με τον «Ιστό της Αράχνης» στη Λέρο

 




Με τον «Ιστό της Αράχνης» στη Λέρο

Το Βιβλιοπωλείο «Το Στέκι» και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν σε δυο ξεχωριστές βραδιές για μικρούς και μεγάλους, με αφορμή το νέο βιβλίο του Κώστα Στοφόρου. «Στον ιστό της Αράχνης- Από τη Ρώμη στην Κατάνια και στην Κεφαλονιά».

Το βιβλίο έχει έντονο άρωμα Λέρου, με πολλές αναφορές στην περίοδο της Ιταλοκρατίας, αλλά και με το νησί της Δωδεκανήσου να κρύβει πολλές ιστορίες και μυστήρια που συνδέονται με τη νέα περιπέτεια των παιδιών που ανακάλυψαν τον Κώδικα της Λέρου.

Οι εκδηλώσεις

-Βραδιά Παραμυθιού στο «Via Mare Pepe» στην Αγία Μαρίνα την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 8 το βράδυ με τη συνεργασία των Μουσικών Εργαστηρίων του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις»

Τα παιδιά, μαζί με τον συγγραφέα με αφορμή μια ιστορία που περιλαμβάνεται στο βιβλίο φτιάχνουν τα δικά τους «Λέρικα Παραμύθια» με τη συνοδεία μουσικής.

Θα παίξουν μουσική:

-Άρης Χονδρόγιαννος, τσαμπούνα

«Χαβάς του Λίνδου»

«Χαβάς του Μπιλλάλι» ή «Άρωμα»

Οι χαβάδες είναι επιτραπέζια τραγούδια της Λέρου

-Άννα Χονδρόγιαννου -Δημήτρης Σιφουνιός, λύρα

«Κάτω στον γιαλό» -Χορός συρτός της Λέρου

«Του βασιλιά ο μοναχογιός». Τραγούδι από τη Ρόδο της περιόδου των ιπποτών. Ο ρυθμός είναι Δυτικός, ενώ οι στίχοι ανήκουν στα τραγούδια που ονομάζονται Παραλογές

 

-Παρουσίαση του νέου βιβλίου στο καφέ «Παράδεισος» στον Βρομόλιθο την Κυριακή 1η Αυγούστου στις 8 το βράδυ

Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν:

Φανή Ιωαννίδου -Νηπιαγωγός

Αδαμαντία Μαρή- Γενική Γραμματέας Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι μαθητές:

Πετριάννα Καραμπάτη

Συμεών Λαδόπουλος

  

Το βιβλίο

Άνοιξη στη Ρώμη.

Όλα μοιάζουν μαγευτικά για την παρέα μικρών και μεγάλων, που απολαμβάνει τις διακοπές της κάνοντας… διατροφή με παγωτό και πίτσα. Η Αιώνια Πόλη τους έχει μαγέψει όλους και χάρη στα αξιοθέατά της. Ειδικά τους ερωτευμένους!

Η διαμονή τους στην Ιταλία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική, καθώς από τη Ρώμη ταξιδεύουν στην Κατάνια και σε όλη τη Σικελία. Η Μαρίνα, η μητέρα της Κατερίνας και της Ζωής, συνδυάζει αυτές τις διακοπές με μια δημοσιογραφική επιτυχία: Μια συνέντευξη με τον Γερμανό μεγιστάνα Κλάους Τόρε, που ισχυρίζεται ότι στηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δαιμόνια παρέα των παιδιών, όμως, ανακαλύπτει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Όταν στο παιχνίδι μπαίνει η καλαβρέζικη μαφία, η Ντρανγκέτα, και η μυστηριώδης οργάνωση της Αράχνης, οι θεωρίες συνωμοσίας που τις συνοδεύουν αποδεικνύονται πέρα για πέρα αληθινές.

Μια απόπειρα δολοφονίας θα αρχίσει να ρίχνει φως στη σκοτεινή πλευρά της δράσης της μυστηριώδους οργάνωσης. Τα ίχνη οδηγούν στην Ελλάδα και στο μαγευτικό νησί του Ιονίου, την Κεφαλονιά. Εκεί θα βρεθούν όλοι οι φίλοι ξανά, το καλοκαίρι, και θα ζήσουν την πιο σκληρή περιπέτεια της ζωής τους. Ποιοι γεμίζουν το Ιόνιο Πέλαγος με τοξικά απόβλητα; Ποιοι κρύβονται πίσω από το εμπόριο επικίνδυνων ουσιών; Ποιοι θέλησαν να βγάλουν από τη μέση έναν Ιταλό ακτιβιστή; 

Στην έκτη περιπέτειά τους, οι ήρωες θα κινηθούν σε επικίνδυνα μονοπάτια, θα ζήσουν στιγμές ευτυχίας αλλά και οδύνης, και θα μαγευτούν από τα «μυστήρια της Κεφαλονιάς». Κάποια από αυτά, όμως, θα αποβούν μοιραία…

 

Via Mare Pepe τηλ. 697 240 8581

Παράδεισος τηλ. 2247 024632


 Ευχαριστούμε το Via Mare Pepe και το καφέ Παράδεισος για τη φιλοξενία των εκδηλώσεων,  τον Αντώνη Νταλλαρή πρόεδρο του ΚΠΕΑ Λέρου Άρτεμις, τη Μαρία Μαρή για τον συντονισμό, τον Πέτρο Κωνσταντάρα και το βιβλιοπωλείο «Το Στέκι» καθώς και τα εστιατόρια Γούρνα και Μύλος για τη υποστήριξη των δράσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου