Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά αποχαιρέτησε την Αγγελική Βαρελλά



Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά αποχαιρέτησε την Αγγελική Βαρελλά

 Μια πλήρης ζωή, ένας αθόρυβος θάνατος, ένας γλυκόπικρος αποχαιρετισμός. Στο ήσυχο κοιμητήριο της Κηφισιάς αποχαιρετήσαμε πριν από λίγες ώρες την αγαπημένη μας Αγγελική Βαρελλά ενώ η χορωδία τής τραγουδούσε το αγαπημένο της «Άσ’ τα τά μαλλάκια σου ανακατεμένα…»

Η Αγγελική λάτρευε την οικογένειά της και πάντα μιλούσε για όλους με γλύκα περισσή.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, μέλη της Συντροφιάς μας από κοντά και μακριά, άφησαν ένα δάκρυ αλλά κι ένα χαμόγελο, γιατί η Αγγελική λάτρευε τα χαμόγελα. Το πέρασμά της από τη ζωή μας ήταν ευλογία.


Ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο που ήταν παρόν.


Ευχαριστούμε τη Βασιλική Νίκα και τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο που εκπροσώπησαν τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Βάσω σ’ ευχαριστούμε για τα όμορφα λόγια που εκφώνησες.


Ήταν υπέροχο που ακούσαμε την Αγγελική Βαρελλά να αποχαιρετά με τη δική της ΑλφαΒήτα, αντάξια των ΑλφαΒήτα της γιαγιάς Αγγελικής

.

Τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού έλαμψαν διά της απουσίας τους στον αποχαιρετισμό ενός μοναδικού ανθρώπου της λογοτεχνίας για παιδιά που μεγάλωσε και μεγαλώνει στρατιές παιδιών όχι μόνο με τα βιβλία της αλλά και με τα αναγνωστικά της και τα κείμενά που εμπλουτίζουν τα ανθολόγια του δημοτικού.


«Η Αγγελική Βαρελλά ανήκει σε μια ευρύτερη οικογένεια, σε αυτήν της λογοτεχνίας για παιδιά. Ανήκει στα παιδιά που την διάβασαν, στα παιδιά που σήμερα την διαβάζουν στα δικά τους παιδιά κι εγγόνια, ανήκει στην Ελλάδα αλλά και έξω από αυτήν. 


Και στο όνομα της Αγγελικής Βαρελλά, η λογοτεχνία για παιδιά βρίσκει τον ορισμό της. 

Σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερες.

Σ’ ευχαριστούμε που υπήρξες στις ζωές μας.

Σ’ ευχαριστούμε για το αποτύπωμα που άφησες.

Φύλαγέ μας να συνεχίσουμε το όραμά σου.

Αγγελικούλα ζάχαρη, Αγγελικούλα μέλι, Αγγελικούλα κρύο νερό που πίνουν οι Αγγέλοι…

Καλό σου ταξίδι»


Άννα Βασιλειάδη


(Η φωτοσύνθεση είναι της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου