Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Συνέντευξη τύπου: Κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη Έναρξη της Ετήσιας Έκθεσης για την Πλατφόρμα για την ασφάλεια των Δημοσιογράφων 2024

 


Συνέντευξη τύπου:

Κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη
Έναρξη της Ετήσιας Έκθεσης για την Πλατφόρμα για την ασφάλεια των Δημοσιογράφων 2024

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

10:00 π.μ. EET/9:00 π.μ. CET

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 154) και διαδικτυακά


Στις 5 Μαρτίου, η Πλατφόρμα για την προώθηση της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων του Συμβουλίου της Ευρώπης θα δημοσιεύσει την ετήσια έκθεσή της για το 2024 με τίτλο «Ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη: Ώρα να ανατρέψουμε την παλίρροια».

Η έκθεση αξιολογεί τις κύριες απειλές για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη (κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και Ρωσία και Λευκορωσία) με βάση τις προειδοποιήσεις που δημοσίευσαν το 2023 οι 15 ΜΚΟ για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και ενώσεις δημοσιογράφων που είναι εταίροι της πλατφόρμας.

Οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί θα παρουσιάσουν την έκθεση σε συνέντευξη Τύπου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση του ρεπορτάζ θα υποστηριχθεί από τις προσωπικές μαρτυρίες των δημοσιογράφων Irina Dolinina (IStories), Arianne Lavrilleux (Disclose), Szabolcs Panyi (VSquare, Direct36) και Τάσος Τέλογλου (Inside Story).


Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Για να συμμετάσχετε αυτοπροσώπως, μπορείτε να επισκεφθείτε το Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (TIECC), Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη.

Για να συμμετάσχετε ηλεκτρονικά, μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο της πλατφόρμας.


Μετά τη συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει η στρογγυλή τράπεζα «Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα - Δρόμοι προς τα εμπρός και προτάσεις», που διοργανώνουν η Πλατφόρμα για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ένωση Δημοσιογράφων Μακεδονίας και Θράκης και η Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, μέλος του Δικτύου Σχολών Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης (1.00 μ.μ.-2.30 μ.μ. ΕΕΤ).

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της στρογγυλής τράπεζας ΕΔΩ.
Πρόσθετες πληροφορίες και σύνδεσμος για τη ζωντανή ροή ΕΔΩ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου