Αυτή την εποχή τα δέντρα (συκιές) είναι γεμάτα. Πέρα από όσα ...αντέχουμε να φάμε φρέσκα, από όσα μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδα ή να τα αποξηράνουμε, σας προτείνω δυο νόστιμές μακαρονάδες, πολύ απλές στην εκτέλεση
Μακαρονάδα με σύκα
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι
πιπέρι
7-8 σύκα
ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι
παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με αλάτι και φροντίζουμε να είναι πάντα αλ ντέντε
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο σιγομαγειρεύουμε τα ψιλοκομένα σύκα προσθέτοντας μόνο αλάτι και πιπέρι. Όταν λιώσουν προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα κι αφήνουμε να βράσουν, με΄χρι να δέσει με τα σύκα
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, περιχύνουμε με σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά.
Ταιριάζει πολύ το πιάτο με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι
Μακαρονάδα με ντομάτες και σύκα
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι
πιπέρι
2-3 ώριμες ντομάτες
4-5 σύκα
ελαιόλαδο
μυζήθρα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με αλάτι και φροντίζουμε να είναι πάντα αλ ντέντε
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ψιλοκομένες αποφλοιωμένες ντομάτες και τα ακόμη πιο ψιλοκομένα σύκα (δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσουμε) προσθέτοντας μόνο αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, περιχύνουμε με σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά.
Για τυρί προτείνω τη τριμμένη μυζήθρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου