Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Πάστα με φιστίκι Αιγίνης, μπουράτα και πανσέτα

 


Μια παραλλαγή της συνταγής που δοκίμασα στο Σοβεράτο της Καλαβρίας, στο εστιατόριο Master Pasta

Υλικά

1 πακέτο πάστα Paccheri (εναλλακτικά πένες) 500γρ

150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

50 γραμμάρια ελαιόλαδο

150 γραμμάρια τυρί μπουράτα

50 γραμμάρια παρμεζάνα

200 γραμμάρια παντσέτα ψιλοκομμένη (εναλλακτικά μπέικον)

Βασιλικός

Αλάτι & πιπέρι

Ντοματίνια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μαλακώνουμε τα 2/3 από τα φιστίκια σε νερό και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη μισή μπουράτα, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.  

Ψιλοκόβουμε τη παντσέτα και την τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Τη στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα.

Βράζουμε την πάστα σε αλατισμένο νερό.

Στραγγίζουμε και την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το πέστο φιστικιού που φτιάξαμε και τη πανσέτα. προσθέτουμε μια κουταλιά από νερό όπου έβρασε η πάστα.

Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο από μια κουταλιά μπουράτα κι από πάνω τριμμένο φιστίκι.

Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου