Μια παραλλαγή της συνταγής που δοκίμασα στο Σοβεράτο της Καλαβρίας, στο εστιατόριο Master Pasta
Υλικά
1 πακέτο πάστα Paccheri (εναλλακτικά πένες) 500γρ
150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 γραμμάρια τυρί μπουράτα
50 γραμμάρια παρμεζάνα
200 γραμμάρια παντσέτα ψιλοκομμένη (εναλλακτικά μπέικον)
Βασιλικός
Αλάτι & πιπέρι
Ντοματίνια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Μαλακώνουμε τα 2/3 από τα φιστίκια σε νερό και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη μισή μπουράτα, τον βασιλικό, την παρμεζάνα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε τη παντσέτα και την τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Τη στραγγίζουμε σε χαρτοπετσέτα.
Βράζουμε την πάστα σε αλατισμένο νερό.
Στραγγίζουμε και την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το πέστο φιστικιού που φτιάξαμε και τη πανσέτα. προσθέτουμε μια κουταλιά από νερό όπου έβρασε η πάστα.
Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο από μια κουταλιά μπουράτα κι από πάνω τριμμένο φιστίκι.
Προσθέτουμε αν θέλουμε λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου