Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΒΟΛΗ TOY ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ " ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 28/9/2022

Η σκηνοθέτης Ντίνα Κάτσαρη με τον Μανώλη Γλέζο στην τελευταία επίσκεψή του στην Ακρόπολη



 ΠΡΟΒΟΛΗ TOY ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ " ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 28/9/2022.

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Αγωνιστή Μανώλη Γλέζου.
Η Ευρωομάδα της Αριστεράς αποφάσισε ομόφωνα να εγκαινιάσει την αίθουσα, στην οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το όνομά του" MANOLIS GLEZOS", με μια μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 28 Σεπτεμβρίου 2022.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ MΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ "Ένας Αιώνας Αντίστασης", σε συμπαραγωγή με την The Left in the European Parliament - GUENGL και τη ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Σενάριο - σκηνοθεσία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΚΑΤΣΑΡΗ
Δημοσιογραφική έρευνα: ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ
Διεύθυνση φωτογραφίας – μοντάζ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΩΣΕΣ
Μουσική: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Παραγωγή: MEDIA LINK
Το ντοκιμαντέρ κινείται ανάμεσα στα τοπία της μνήμης του, συνδέοντας τις αρχές της ελευθερίας και της αντίστασης, που κοινός παρονομαστής τους είναι η ανθρώπινη ύπαρξη.
Ο Μανώλης θέτει ερωτήματα σχετικά με τη μνήμη και τη συνεχή προσπάθεια ενός έθνους που αγωνίζεται να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος του.
Μέσα από την προσωπική του ιστορία, ο Μανώλης συνδέει την αντίστασή του ενάντια στους Ναζί, με πιο πρόσφατους γεωπολιτικούς αγώνες και ενάντια στον αυξανόμενο εθνικισμό και τον φασισμό στην Ευρώπη. Καταγράφει την ίδια τη φύση της ανθρώπινης βαρβαρότητας και τον αγώνα για ανεξαρτησία, αφήνοντας το αποτύπωμα της ύπαρξής του.
Μέρος της ταινίας έχει επενδυθεί με τη μουσική του Βασίλη Νταλή, από το τραγούδι «Κι όλα είναι γύρω μέρα», σε στίχους Μανώλη Γλέζου και ερμηνεία Μπάμπη Τσέρτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου