Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Σπαγγέτι με μαύρο σκόρδο και καυτερές πιπερίτσες

SPAGHETTI ALL' AGLIO NERO
Aglio nero fermentato, olio E.V.O, peperoncino
Ristorante Master Pasta


 Ένα από τα πιο γευστικά πιάτα που δοκίμασα στην Καλαβρία ήταν τα σπαγγέτι με μαύρο σκόρδο.

Ομολογώ πως δεν γνώριζα πως υπάρχει και μαύρο σκόρδο, έτσι επιστρέφοντας έκανα μια μικρή έρευνα και ιδού τι γράφει ο Έκτορας Μποτρίνι:

"Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες. «Τίποτα δεν συγκρίνεται με το μαύρο σκόρδο» υποστηρίζει η Αμερικανίδα σεφ Sarah Rich. «Ο τρόπος με τον οποίο παλαιώνεται του δίνει μια έντονη περιπλοκότητα. Είναι συναρπαστικό να γεύεσαι κάτι τόσο απόλυτα μοναδικό».

Για να γίνει μαύρο ένα φρέσκο σκόρδο, φυλάσσεται για εβδομάδες σε περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία και υψηλή υγρασία, στο οποίο διασπώνται τα ένζυμα που δίνουν στο φρέσκο σκόρδο την έντασή του. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται επίσης μια χημική διαδικασία που του χαρίζει νέες γεύσεις οι οποίες θυμίζουν τσιγαρισμένο κρέας και τηγανιτό κρεμμύδι"

Επειδή όμως είμαι ανυπόμονος άνθρωπος είδα πως μπορείς αν αγοράσεις και έτοιμο το μαύρο σκόρδο σε διάφορες μορφές και μάλιστα να μη σου κοστίσει ακριβά.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη (παραλλαγή της συνταγής που μου είπαν στο https://www.masterpasta.it/ )

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι

3 σκελίδες σκόρδο

Καυτερές πιπεριές (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)

Ελαιόλαδο

Παρμεζάνα

Τρίμα ψωμιού

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το λιωμένο σκόρδο και τις ψιλοκομμένες πιπερίτσες. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει.

Όταν βράσουν τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε λίγο τριμμένο ξερό ψωμί και παρμεζάνα.

Τρώγονται ζεστά


Θα επανέλθω με άλλη πεντανόστιμη συνταγή με φιστίκια Αιγίνης και μπουράτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου