Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου: «Εκφράσεις βίας και παραβατικότητα ανηλίκων»

 



Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: «Εκφράσεις βίας και παραβατικότητα ανηλίκων»

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου παρουσιάζει: «Εκφράσεις βίας και παραβατικότητα ανηλίκων», τη Δευτέρα  11 Μαρτίου 2024, στις 19.00, στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναΐδων & Αντιγόνης).

Ομιλήτρια 1η: Ελένη Παναγούλη, παιδίατρος με ειδίκευση στην αναπτυξιακή και εφηβική υγεία, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Θέμα Ομιλίας: «Εκφράσεις βίας στον φυσικό και διαδικτυακό κόσμο».

Ομιλητής 2ος : Στέλιος Στυλιανίδης, ομότιμος Καθηγητής της Κοινωνικής και Ψυχιατρικής και Μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.

Θέμα Ομιλίας: «Η νεανική παραβατικότητα, η εφηβική και η οπαδική βία έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Η κατανόηση του φαινομένου της βίας σε αυτές τις ηλικίες είναι πολυπαραγοντική και σύνθετη. Ο σχεδιασμός ολιστικών παρεμβάσεων για τη διαχείριση αυτού του φαινομένου, πρέπει να λάβει υπόψιν την κατανόηση αυτών των μηχανισμών τόσο σε επίπεδο κοινότητας όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού και οικογενειακού πλαισίου».

Συντονισμός: Δημήτρης Μαγριπλής, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων διευθυντής ΕΣΥ ΚΨΥ Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής (ΓΝΑ Γεννηματάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου