Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ;

 Από το εργαστήρι μας "Ο κόσμος της Άλκης Ζέη" στο Αετοπούλειο του Δήμου Χαλανδρίου, με έμπνευση από την "Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων"


ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ;

της Ηλιοδώρας Πορίχη

Τι συνέβη; Χάος ατελείωτο στο μουσείο της Ακρόπολης.

Οι Καρυάτιδες μιλάνε στο τηλέφωνό τους με την αδελφή τους που είναι στο Βρετανικό μουσείο. Κάποιος έκλεψε το κοκαλάκι της τρίτης Καρυάτιδας. Τα μαλλιά της είναι λυμένα τώρα, και οι τουρίστες την κοιτάζουν περίεργα γελώντας. Τα μαλλιά της είναι μακριά και σγουρά. Έψαξαν γύρω από τον μεγάλο μαύρο πάγκο που τις είχαν στήσει όμως δεν βρήκαν τίποτα. Ρώτησαν και τους τουρίστες αλλά αυτοί ούρλιαζαν και έτρεχαν όταν τις έβλεπαν να μιλάνε.


Τι θα κάνει τώρα; Αρχίζει να κλαίει ασταμάτητα, τόσο δυνατά που την άκουγε όλο το μουσείο. Οι αδελφές της προσπάθησαν  να την ηρεμήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Έκλαιγε τόσο πολύ που το πανέμορφο κόκκινο χρώμα του φουστανιού της άρχισε να ξεθωριάζει. Ξαφνικά άκουσε μια φωνή. Ήταν το φτηνό αγενές και κακό αντίγραφό της από το Ερέχθειο. Γελάει με μια ψιλή φωνή λέγοντας:

-Τι έγινε παιδάκι; Η μαμά σου ξέχασε να σου κάνει τα μαλλιά;

- Μη μιλάς! Είσαι απλά ένα φτηνό αντίγραφο μου που δεν έχει αφήσει κανένα απολύτως αποτύπωμα στην Ελληνική ιστορία.

 

Ξαφνικά μπήκαν και τα αγγεία στον χορό. Φώναζαν συνέχεια «ΜΑΧΗ! ΜΑΧΗ!»             Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα τα αρχαία αντικείμενα ήρθαν να δουν τι γίνεται. Το κακό αντίγραφο όρμησε αλλά η  πραγματική Καρυάτιδα την σήκωσε με το ένα δάχτυλο και την πέταξε πίσω στο Ερέχθειο.

Η Καρυάτιδα πρότεινε να ψάξουν όλα τα αρχαία μαζί έτσι ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν το κοκαλάκι. Κάποια στιγμή όταν έψαχναν, η αδελφή είπε: «Ίου! Έχω μια τσίχλα στο παπούτσι μου!» Όσο η αδελφή  προσπαθούσε να βγάλει την τσίχλα η τέταρτη Καρυάτιδα φώναξε: Παιδιά! Ψάξτε όλοι κάτω από τα παπούτσια σας! Μπορεί το κοκαλάκι να είναι εκεί!

Όλοι έψαχναν τα παπούτσια τους μέχρι που η πέμπτη Καρυάτιδα φώναξε: Εδώ είναι! Κάτω από το παπούτσι μου! Έδωσε το κοκαλάκι στην αδελφή της και της έφτιαξε μια πλεξούδα. Και έτσι το μουσείο επέστρεψε στην κανονικότητα.                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου