Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Περιπέτεια στον Παρελθώνα

Το 2077 στη Θεσσαλονίκη, ζούσε ο επιστήμονας Μάικ Όλσεν.



Το σπίτι του είχε θέα στη θάλασσα και τον Λευκό Πύργο ταυτόχρονα! Δούλεψε, σχεδιάζοντας τη μηχανή του χρόνου σε όλη του τη ζωή και επιτέλους τα κατάφερε. Η χρονομηχανή είναι έτοιμη! Το ταξίδι που πάντα ήθελε να κάνει πρώτο ήταν να επιστρέψει και να ζήσει στην Αρχαία Αθήνα. Καθώς το μηχάνημα μπαίνει στη  σήραγγα του χρόνου, γίνεται ένα κοσμικό λάθος και ο Μάικ, αντί για την Αρχαία Αθήνα, βρίσκεται στην Αρχαία... Ρώμη. Μάλιστα τυχαίνει να βρεθεί μπροστά στην σύγκλητο, τη στιγμή που ο Βρούτος υψώνει το μαχαίρι του και ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Ιούλιο Καίσαρα!



Ο Μάικ, ξαναμπαίνει στη μηχανή του χρόνου, με προορισμό την Αρχαία Αθήνα, αλλά το λάθος δεν αργεί να συμβεί και βρίσκεται αυτή τη φορά ... στο μέλλον! Έχει ήδη συντελεστεί η καταστροφή του πλανήτη και βρίσκεται μέσα σε ένα διαστημόπλοιο που ταξιδεύει όσους έχουν επιζήσει στην Σελήνη. Όταν φτάνουν εκεί το μέρος μοιάζει πολύ ερημικό. Ο Μάικ, έφτιαξε μόνος του το σπίτι του. Ήταν ένα εντελώς άδειο σπίτι και αυτός κοιμάται στο πάτωμα. Ένα αστέρι, τον ξυπνάει και του λέει να επιστρέψει στη γη γιατί, όσο κοιμόταν, αυτή ξαναδημιουργήθηκε από την αρχή!



Όταν γύρισε στη γη συνάντησε έναν ψεύτικο ήρωα που παρίστανε τον σπουδαίο. Αυτός αποδείχτηκε πως ήταν ένα ξωτικό που τον ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινε! Τελικά τον παράτησε σε μια πλατεία!
Εκεί οι κάτοικοι έπιασαν το Μαικ και τον έβαλαν να πραγματοποιήσει έναν δύσκολο άθλο, δηλαδή να ξαναπάει στο μέλλον. Η μηχανή χαλάει και πάλι και έτσι ο ήρωας, φτάνει στο παρελθόν στη μέρα του γάμου του! Εκεί διορθώνει όλα του τα παλιά λάθη, με πρώτο από αυτά, την τούρτα του γάμου που την ήθελε σοκολατένια και όχι κρέμα!
Γίνεται ένα μεγάλο πάρτι. Τότε ο Μάικ ανακαλύπτει πως μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται πως ήταν δώρο γάμου, υπήρχε μια βόμβα. Μια βόμβα που θα κατέστρεφε τα πάντα. Ο Μαικ αναγκάζεται να φύγει από το γάμο για να βγάλει τη βόμβα από τη χώρα. Τα καταφέρνει και την εξουδετερώνει. Όταν επιστρέφει, όλοι τον υποδέχονται σαν ήρωα.



Αποφασίζουν για να το γιορτάσουν να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στο χρόνο στα εγκαίνια του Παρθενώνα. Μια από τις καλεσμένες μπερδεύεται και τον λέει Παρελθώνα κι αυτό φέρνει ένα απίστευτο μπέρδεμα. Ο Μάικ βρίσκεται μόνος του σε ένα παράξενο μνημείο που λέγεται ακριβώς...Παρελθώνας!
Εκεί εμφανίζεται ο ορκισμένος αντίπαλός του που θέλει να του κλέψει τη γυναίκα. Ο αντίπαλος είναι μπρατσαράς, και έχει όλο μυς! Είναι ο Ράο ο Κατακτητής, μετενσάρκωση του Διαβόλου!
Όμως ο Μάικ έχει 10 νταν στο καράτε και χτυπάει τον Ράο που είναι σαν από πέτρα. Ξαφνικά ανοίγει μια τρύπα στο στομάχι του Μάικ και η τρύπα αυτή τον ρουφάει ολόκληρο, μέσα σε μια άλλη τρύπα που οδηγεί στο μέλλον κι ακόμη παραπέρα!
Λίγο αργότερα ο Ράο ξυπνάει σε κάποια άγνωστη εποχή, καθώς ένα πουλί τραβάει την κουβέρτα του και τον... ξεσκεπάζει! Νομίζει πως όλα αυτά ήταν ένα όνειρο!



Με τον Ράο να τα έχει χαμένα, σε κάποια άλλη εποχή, ο Μάικ συνέρχεται εύκολα, διορθώνει τη μηχανή του χρόνου κι αρχίζει το ταξίδι του. Αυτή τη φορά γυρνάει στον πραγματικό χρόνο και στον Λευκό Πύργο. Η αγαπημένη του είναι εκεί και κοιτάζει τη θάλασσα. Ο Μάικ τη σφίγγει στην αγκαλιά του... Όλα τελειώνουν εκεί;
Όχι! Εμείς ξέρουμε πως ο Ράο ετοιμάζει την εκδίκηση του. Τι θα συμβεί άραγε;




ΥΓ Η "Περιπέτεια στον Παρελθώνα" είναι το πρώτο παραμύθι που ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια της "Μαγικής Τράπουλας", που κυκλοφορεί επισήμως σε λίγες μέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου