Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο Μαυρογένης στο Πόρτο Ράφτη!


Την Πέμπτη, 9 Αυγούστου, κάναμε στο Πόρτο Ράφτη μια ακόμη βραδιά παραμυθιού, όπως είχαμε πει στο Ημερολόγιο ενός πατέρα

Με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας, φέραμε τον... Μαυρογένη στο Πόρτο Ράφτη. Αυτή τη φορά φτιάξαμε το παραμύθι όλοι μαζί και τα παιδιά έπαιζαν τους ρόλους με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Παράλληλα λειτούργησε το μικρό Παραμυθοκατάστημα των παιδιών με αντικείμενα που είχαν φτιάξει και με τα προηγούμενα παραμύθια σε βιβλιάρακι...
Τα έσοδα καταναλώθηκαν ως ... σουβλάκια από την 11αδα των παιδιών που συνέβαλαν στην όμορφη βραδιά.
Την Πέμπτη 23 Αυγούστου και πάλι στα σκαλάκι της οδού Αμυγδαλιάς θα κάνουμε μια ακόμη βραδιά παραμυθιών....
Ως τότε, διαβάστε την περιπέτεια του Μαυρογένη στο Πόρτο Ράφτη:

Ο Μαυρογένης

Ο Μαυρογένης έφτασε μια νύχτα στο Πόρτο Ράφτη. Ερχόταν από την Καραϊβική για να βρει το θησαυρό του Μπαρμπαρόσα, που τον είχε κρύψε σε μια σπηλιά απέναντι από το Πανόραμα.
Φυσικά ο Μπαρμπαρόσα δεν ήθελε να μοιραστεί το μυστικό του. Μόλις έμαθε πως ο Μαυρογένης ήταν εκεί, τον προκάλεσε σε μονομαχία. Κακό δικό του! Ο Μαυρογένης τον νίκησε και τον σκότωσε. Όμως δεν είχε στα χέρια του τον χάρτη για να βρει τον θησαυρό.
Για να τον πάρει, έπρεπε να πραγματοποιήσει έναν άθλο: Να νικήσει τους πειρατές των επτά θαλασσών!
Μετά από σκληρή μάχη κατάφερε αν τους εξοντώσει. Όμως τότε γνώρισε την πριγκίπισσα Άσπα και της ζήτησε να παντρευτούν. Ο γάμος έγινε δίπλα στη θάλασσα με δεκάδες καλεσμένους.
Μετά τον πρώτο καιρό ο Μαυρογένης άρχισε πάλι να σκέφτεται τον θησαυρό και έτσι μεταμφιέστηκε για να πάει να τον βρει κρυφά.
Τότε εμφανίστηκε ο Γκριζογένης από τη Θάλασσα των Ζαργανών. Ήθελε κι αυτός το θησαυρό του Μπαρμπαρόσα. Πάλι χρειάστηκε να δώσει μάχη ο Μαυρογένης και πάλι νίκησε… Ο Γκριζογένης βρέθηκε στη φυλακή.
Όμως τώρα ένας νέος τρομερός αντίπαλος εμφανίστηκε: Η Λερναία Ύδρα. Σε αντίθεση με ό,τι λέει ο μύθος ο Ηρακλής δεν είχε καταφέρει αν την εξοντώσει. Απλώς την είχε θάψει βαθιά στη Γη. Να όμως που η Λερναία  Ύδρα κατάφερε να βγει. Ο Μαυρογένης προσπάθησε να κόψει τα κεφάλια της και να κάνει τα κόλπα του Ηρακλή: Να τα καίει. Όμως τίποτε δεν έπιανε. Κι έτσι ο Μαυρογένης σκέφτηκε πως αφού η φωτιά δεν έκανε τίποτα, ίσως να τα κατάφερνε με τον πάγο. Έτσι κατάφερε να την κλείσει σε ένα κουτί και να τη στείλει στο Βόρειο Πόλο. Κανείς δεν ξανάκουσε γι’ αυτήν.
Ο Μαυρογένης φεύγει και πάλι για το θησαυρό και η πριγκίπισσα Άσπα θυμώνει μαζί του. Παρουσιάζεται μπροστά του και η Θεά Αθηνά και τον καταδικάζει σε αιώνια μοναξιά!
Την ίδια στιγμή, ένας απατεώνας, μεταμφιεσμένος σε Μαυρογένη, εμφανίζεται στο κατώφλι της Άσπας. Ο ψεύτικος Μαυρογένης της λέει να τον αφήσει αν γυρίσει πίσω όμως η Άσπα δεν τον πιστεύει και τον διώχνει.
Ο αληθινός Μαυρογένης συναντά καθώς περιφέρεται μόνος έναν καλό μάγο. Αυτός του δείχνει στη μαγική του σφαίρα τι συμβαίνει στο σπίτι του και του χαρίζει μια μαγική κάρτα.
Με αυτήν ο Μαυρογένης αποκαλύπτει τον ψεύτικο ήρωα που είχε πείσει σχεδόν όλο το Πόρτο Ράφτη ότι είναι ο αληθινός…
Μετά πέφτει στα πόδια της Άσπας και της λέει πως θα σταματήσει να ψάχνει τον θησαυρό:
«Εσύ είσαι ο αληθινός μου θησαυρός», της λέει και αυτή τον δέχεται πίσω.
Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου