Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Περιπέτειες με παγωτά...








Στο Χαρτομάνι XARTOMANI, η παραμυθοκουζίνα, με όλα της τα κομφόρ, ξεφόρτωσε την μαγική τράπουλα των παραμυθιών, έβαλε χάρτινη κορώνα, και μαζί με την καλύτερη παρέα, έφτιαξαν και ζωγράφισαν ένα σούπερ παραμυθάκι. Με όποιον παραμυθά θα κάτσεις, τέτοιο παραμύθι θα φτιάξεις…
Χωρίς διορθώσεις, σας παραδίδω το πρώτο φθινωπορινό παραμυθάκι μας.
Ευχαριστούμε το Χαρτομάνι για την τεράστια αγκαλιά του.

Περιπέτειες με παγωτά
 



Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα χωριό που τα παιδιά απαγορεύονταν να φάνε παγωτά. Ένα καλοκαίρι, ένα ωραίο πρωί, έπεσε στο χωριό ένα αεροπλάνο γεμάτο παγωτά! Τα παιδιά όρμησαν, πήγαν σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι και τα έφαγαν. Έφαγαν τόσο πολύ και απότομα που χόντρυναν με μιας! Ευτυχώς ήρθε ένας σούπερ ήρωας και τους διηγήθηκε διάφορες δίαιτες. Τα παιδιά έκαναν λίγες σωστές δίαιτες αλλά δεν τους άρεσαν καθόλου. Αποφάσισαν να στείλουν τον σούπερ ήρωα σε έναν άλλο πλανήτη και να τον βάλουν να πολεμάει με διάφορους κακούς, για να ξεχάσει το χωριό τους, το εγκαταλειμμένο σπίτι με τα παγωτά τους (που δεν έλιωναν ποτέ παρά μόνο σαν τα έγλυφαν τα παιδιά) και ακόμη περισσότερο τις δίαιτες. Ο δε σούπερ ήρωας σκυλοβαρέθηκε να νικάει τους κακούς και αποφάσισε να γίνει ο ίδιος κακός και να πάει κι άλλα πολλά πολλά παγωτά στα παιδιά! Έτσι και έκανε! Ένα ξωτικό όμως πήρε ένα σεντόνι, έκρυψε τα παγωτά και είπε στα παιδιά ψέματα πως τα εξαφάνισε. Μετά το ξωτικό βρήκε 2 δώρα, τα άνοιξε και μέσα 2 μωρά! Ένας ακόμη κακός ήρωας πήγε να σκοτώσει τα μωρά, αλλά οι γονείς τους τα έσωσαν, αφού εξάντλησαν στη μάχη τους τον κακό ήρωα. Έτσι το ξωτικό με ευκολία νίκησε τον εξαντλημένο ήρωα. Ο καιρός πέρασε και για ένα χρόνο κανείς δεν έφαγε παγωτά στο χωριό… Ο καλός ήρωας, ήρθε να βοηθήσει την κατάσταση. Είχε ένα σπαθί και ένα ραβδί και 2 κυνηγόσκυλα ειδικά στο να βρίσκουν παγωτά. Μύρισαν και βρήκαν τα κρυμμένα παγωτά, τα ξεσκέπασαν, τα έδωσαν στον καλό ήρωα και αυτός με τη σειρά του σε όλους στο χωριό. Υπήρχε και μια Αθηνά που πήγε να πάρει παγωτό και την ερωτεύτηκε ένας Νίκος. Επίσης ένας ψεύτικος ήρωας πήγε στον πραγματικό και του έβαλε στο νερό του ψυγείου του δηλητήριο. Όμως το ψυγείο χάλασε, ο ήρωας δεν έπινε ζεστό νερό, το πέταξε και έτσι σώθηκε από τη βλάβη ψυγείου του. Όσο για την Αθηνά με τον Νίκο μετά τον γάμο πήγαν βόλτα.




3 σχόλια:

  1. Αληθεια....η Αθηνα στην βολτα που πηγε μαζι με τον αντρα της τον Νικο μηπως φορεσε τις κοκκινες γοβες της Στεφανιας??χαχαχαχα!!!
    Σε ευχαριστουμε πολυ για το ομορφο απογευμα που μας χαρισες!!!
    Θα περιμενουμε το επομενο ραντεβου μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να είμαι κι εγώ στο επόμενο ραντεβού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή